Mediterraan eetpatroon bevordert de groei van de foetus

attachment-gezond-eten

Een gezond dieet, met veel groente, fruit, vis en plantaardige olie, heeft een positieve invloed op de groei van een ongeboren kind en helpt vroeggeboorte voorkomen. Dat concludeert Sarah Timmermans in haar onderzoek naar het verband tussen voedingspatronen, leefstijl en de gezondheid van de baby.

Haar onderzoek maakt deel uit van het unieke grootschalige bevolkingsonderzoek Generation R van het Erasmus Medisch Centrum. In dit onderzoek worden de groei, ontwikkeling en gezondheid van bijna 10.000 Rotterdamse kinderen gevolgd vanaf de vroege zwangerschap tot de jong volwassenheid.

 

Sociaaleconomische status

Timmermans concludeerde ook dat sociaaleconomische status (SES) van invloed is op het voedingspatroon en de leefgewoonten. Jonge alleenstaande moeders, moeders die roken, een lage opleiding hebben, van niet-Nederlandse afkomst zijn, ongepland zwanger zijn of zwanger zijn van hun tweede of derde kind slikken, bijvoorbeeld, minder vaak foliumzuur. ‘Dat SES en leefstijl met elkaar verbonden zijn is bekend. Verschillen in SES kunnen juist meegenomen worden in de adviezen om zo 'op maat' te consulteren’, aldus Timmermans.

 

Generation R:

http://www.generationr.nl/

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...