Meer jongeren met spoed opgenomen door drankgebruik

attachment-kinderen-en-alcohol-meer-jongeren-opgenomen-door-alcoholgebruik

Het aantal kinderen dat na overmatig alcoholgebruik met spoed is opgenomen, is vorig jaar voor het eerst in twee jaar toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Signaleringscentrum Kindergeneeskunde.

In 2014 werden 785 kinderen tussen 10 en 17 jaar oud opgenomen. Veel kinderen waren 13 en 14 jaar oud. In 2012 en 2013 ging het om zo’n 700 kinderen  per jaar.

 

Alcoholvergiftiging

Een alcoholvergiftiging was vaak de reden dat jongeren in het ziekenhuis belandden. Gemiddeld waren jongens 3 uur en 28 minuten niet bij kennis. Bij meisjes was dat 2 uur en 42 minuten.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Kans op alcohol- en drugsgebruik groter door energiedrankgebruik’

Lees ook
Volop voedingsinititatieven in Duurzame Jonge 100

Volop voedingsinititatieven in Duurzame Jonge 100

De Duurzame Jonge 100 (DJ100) van 2021 is bekend gemaakt. Deze lijst zet 100 jonge ondernemers, young professionals en studenten in het zonnetje. De voedingsgerelateerde initiatieven zijn goed gerepresenteerd.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Boekrecensie: Drankje? van David Nutt

Boekrecensie: Drankje? van David Nutt

Uit Voeding Nu 3: Met zijn boek Drankje? trapt David Nutt tal van open deuren in. Ook zijn afkeer van alcoholgebruik steekt hij – in tegenstelling tot wat hijzelf beweert – niet onder stoelen of banken. Toch is het van oorsprong Britse boek in diverse opzichten een eyeopener.