‘Meerjarig onderzoek moet biologische landbouw vooruit helpen’

attachment-biologische-landbouw

Zeven onderzoeksprojecten voor de biologische landbouw- en voedingssector zijn gehonoreerd door het ministerie van Economische Zaken. Volgens de ketenorganisatie Bionext verstevigt op deze manier de biologische sector de aansluiting bij Topsectoren.

Ketenorganisatie Bionext is verheugd over de goedkeuring, omdat het onderzoek bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van biologische en gangbare ketens.

 

Onderzoeksvoorstellen

Begin april zijn twaalf onderzoeksvoorstellen ingediend bij het ministerie van Economische Zaken voor de plantaardige en dierlijke primaire sectoren, de verwerkende sector en de handel. Alle projecten werden op basis van inhoudelijke criteria goedgekeurd. Uiteindelijk konden met het beschikbare budget zeven onderzoeksprojecten voor de biologische landbouw- en voedingssector worden gehonoreerd door het ministerie van Economische Zaken.

 

Bionext

In 2013 ging de Tweede Kamer akkoord met een amendement van SP-kamerlid Van Gerven, waarin stond dat het onderzoek voor de biologische landbouw en voedselproductie vier jaar lang extra moest worden gestimuleerd. Staatssecretaris Dijksma besloot vervolgens een miljoen euro beschikbaar te stellen voor onderzoeksprojecten die in 2015 van start gaan. Bionext werd door het ministerie van Economische Zaken aangewezen om advies te geven over de invulling van dit bedrag.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Betere smaakbeleving door ethisch geproduceerd voedsel

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Groeiende omzet biologisch door meer aanbod en inflatie

Groeiende omzet biologisch door meer aanbod en inflatie

2022 was een goed jaar voor biologisch. Uit nieuw onderzoek van GfK blijkt dat de omzet van biologische producten afgelopen jaar met 25 procent groeide. Dit is te danken aan een toenemend biologisch aanbod en de inflatie, aldus Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector.

Meer biologische en lokale voedingsmiddelen bij bedrijfscatering HAS green academy

Meer biologische en lokale voedingsmiddelen bij bedrijfscatering HAS green academy

HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De onderwijsinstelling ondertekende op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Voeding in de media | week 9-2023

Voeding in de media | week 9-2023

Nederlanders zijn gezonder gaan eten en drinken, Britse supermarkten kampen met ernstige groenten en fruit tekorten en kurkuma blijkt toch minder nuttig te zijn. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.