‘Meerjarig onderzoek moet biologische landbouw vooruit helpen’

attachment-biologische-landbouw

Zeven onderzoeksprojecten voor de biologische landbouw- en voedingssector zijn gehonoreerd door het ministerie van Economische Zaken. Volgens de ketenorganisatie Bionext verstevigt op deze manier de biologische sector de aansluiting bij Topsectoren.

Ketenorganisatie Bionext is verheugd over de goedkeuring, omdat het onderzoek bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van biologische en gangbare ketens.

 

Onderzoeksvoorstellen

Begin april zijn twaalf onderzoeksvoorstellen ingediend bij het ministerie van Economische Zaken voor de plantaardige en dierlijke primaire sectoren, de verwerkende sector en de handel. Alle projecten werden op basis van inhoudelijke criteria goedgekeurd. Uiteindelijk konden met het beschikbare budget zeven onderzoeksprojecten voor de biologische landbouw- en voedingssector worden gehonoreerd door het ministerie van Economische Zaken.

 

Bionext

In 2013 ging de Tweede Kamer akkoord met een amendement van SP-kamerlid Van Gerven, waarin stond dat het onderzoek voor de biologische landbouw en voedselproductie vier jaar lang extra moest worden gestimuleerd. Staatssecretaris Dijksma besloot vervolgens een miljoen euro beschikbaar te stellen voor onderzoeksprojecten die in 2015 van start gaan. Bionext werd door het ministerie van Economische Zaken aangewezen om advies te geven over de invulling van dit bedrag.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Betere smaakbeleving door ethisch geproduceerd voedsel

Lees ook
Inkijkje in de voedselproductie van Nederland in VPRO Tegenlicht

Inkijkje in de voedselproductie van Nederland in VPRO Tegenlicht

Nederland is de op één na grootste voedselexporteur ter wereld, net na de Verenigde Staten. Ons land produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. Fotojournalist Kadir van Lohuizen geeft in VPRO Tegenlicht een inkijkje in de voedselindustrie en laat zien wat de rol van Nederland is in het wereldwijde voedselsysteem.

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Interventies in supermarkt effectief voor hogere verkoop biologische groente

Interventies in supermarkt effectief voor hogere verkoop biologische groente

Door biologische groente en fruit bij elkaar te leggen kan de verkoop met 60% stijgen, blijkt uit een 10-weekse pilot in twee supermarkten in Brabant, uitgevoerd door BioNederland en het GroentenFruit Huis. De pilot dient als testcase voor de Europese campagne ‘De mooiste boodschap is bio’.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief