Mensen met kinderen vinden gezonde voeding belangrijker

attachment-eating-healthy

Mensen met kinderen hechten meer waarde aan gezonde en onbewerkte voedingsmiddelen dan mensen zonder kinderen. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksinstituut TNS en natuurlijke kleurstoffabrikant Global GNT.

Het onderzoek is uitgevoerd om een beeld te krijgen van het eet- en aankoopgedrag van ouders wereldwijd. De gegevens zijn verzameld uit recent globaal onderzoek. Hierin zijn 5000 consumenten tussen de 18 en 70 jaar ondervraagd, waaronder 2400 ouders waarvan het kind nog thuis woont. De ondervraagden kwamen uit tien landen uit Europa, Azië en Amerika.

Voorbeeldfunctie

Uit het onderzoek blijkt dat 82 procent van de ouders grote waarde hecht aan onbewerkte voedingsmiddelen, zodat hun kinderen gezond eten. Zij hopen hiermee ook een goed voorbeeld te geven. Slechts 67 procent van de huishoudens zonder kinderen geeft aan zich bezig te houden met gezonde voeding.

Tijdsgebrek

Het combineren van het huishouden, kinderen en een baan is voor veel ouders lastig. Door tijdsgebrek denkt 46 procent wel eens aan het opdienen van kant-en-klaarmaaltijden. Wel moeten ze dan overtuigd zijn dat de maaltijd gezond en onbewerkt is. Driekwart van ouders gaf aan de gezondheid van hun kinderen voorop te stellen, zelfs als het meer tijd en moeite kost of als het duurder is.

E-nummers

Voordat ouders producten toevoegen aan hun winkelwagen, kijkt 3 op de 4 eerst naar de ingrediëntenlijst. Wanneer er E-nummers tussen staan zijn ouders geneigd het product terug te leggen. Maar liefst 70 procent geeft aan alle voeding met synthetische toevoegingen te vermijden.

 ‘De resultaten van ons onderzoek tonen duidelijk aan dat ouders natuurlijke voedingsmiddelen willen voor hun kinderen’, zegt dr. Hendrik Hoeck, managing director van GNT Group. ‘Veel ouders willen wel dat maaltijden makkelijk en snel te bereiden zijn. Dit geeft voedselfabrikanten de kans in te spelen op deze vraag naar gezonde, onbewerkte en makkelijke maaltijden.’ 

Lees verder op Voeding Nu online:

Ouders willen gezonde sportkantine

Groenteconsumptie bij baby’s kan stijgen door frequent aanbieden hiervan

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

Standpunt Voedingscentrum | Waarom je mensen zichzelf de les moet laten lezen

Standpunt Voedingscentrum | Waarom je mensen zichzelf de les moet laten lezen

Implementatie intenties, altercasting, de foot-in-the-door techniek, boosting, nudging. De lijst aan gedragsveranderingstechnieken is inmiddels zó lang, dat het voor professionals een uitdaging kan zijn om ze allemaal te kennen, laat staan toe te passen in de praktijk. Kortom: een goede aanleiding om – wat het Voedingscentrum betreft – hier een van...

Harm Veling benoemd tot persoonlijk hoogleraar onder leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl aan WUR

Harm Veling benoemd tot persoonlijk hoogleraar onder leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl aan WUR

Vanaf 1 maart maakt hoogleraar Harm Veling deel uit van het Departement Maatschappijwetenschappen onder de leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Leefstijl van Wageningen University & Research (WUR). Zijn onderzoek is gericht op het begrijpen en testen van effectieve gedragsinterventies op het gebied van gezondheidsgedrag en milieugedrag.