Minder verkoudheid en griep bij kinderen door probiotica

Een dagelijks supplement met stammen van Lactobacillen en Bifidobacteriën kunnen bij kinderen de incidentie van verkoudheid en griep met 50 procent verminderen.

Een dagelijks supplement met stammen van Lactobacillen en Bifidobacteriën kunnen bij kinderen de incidentie van verkoudheid en griep met 50 procent verminderen. Dit is het belangrijkste resultaat uit een recent verschenen studie van Danisco. De combinatie van de onderzochte Lactobacillen en Bifidobacteriën zorgden bovendien voor een verlaging van de koortsincidentie met 73 procent en het voorkomen van een loopneus met 59 procent. Bovendien daalde de incidentie van hoesten met 62 procent. China Wetenschappers onderzochten 326 kinderen tussen drie en vijf jaar in een dagopvang in China. Ze verdeelden de kinderen in drie groepen. Elke groep kreeg zes maanden lang twee keer per dag probiotica. De eerste groep kreeg de L. acidophilos NCFM stam, de tweede dezelfde bacterie gecombineerd met B. lactisBi-07 en de derde een placebo. De twee probiotica boden het beschermende effect. L acidophilus NCFM alleen was ook doeltreffend tegen verkoudheidssymptomen. Pediatrics. G.J. Leyer, S .Li, M.E. Mubasher, et al. Probiotic Effects on Cold and Influenza-Like Symptom Incidence and Duration in Children. 2009, Volume 124: e172-e179.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...