Naast Dry January is er ook Green January

Het bedrijf &samhoud food, dat producten maakt op basis van groenten, roept de Nederlander op om mee te doen aan Green January. De reclamecampagne gaat gepaard met de introductie van kant-en-klare groenteproducten voor in de oven bij Jumbo.

Green January is geïnspireerd op Dry January. Dit staat voor een maand lang nul procent alcohol te drinken. Green January staat daarentegen voor honderd procent groenten te eten. Met deze actie wil &samhoud food mensen stimuleren om meer groenten te eten.

Meer groente

Volgens &samhoud food doen er 100.000 mensen mee aan Dry January. Het bedrijf hoopt dat deze Nederlanders ook meer groente zullen gaan eten.

Vegetarisch

De nieuwe productlijn bestaat uit snacks op basis van groenten zoals klassieke Hollandse snacks, Nuggets, Wellington, Cheese Schnitzel en Sausages. De groente-Wellington is een vegetarisch alternatief op de Beef Wellington waarbij de vulling is gemaakt van groentegehakt. &samhoud food speelt in op de, naar eigenzeggen, groeiende behoefte naar gezond en duurzaam snacken.

De producten van &samhoud food zijn te vinden in het vriesversschap.

De producent heeft naast de ovenhapjes ook andere producten op basis van groenten, bijvoorbeeld een broccoliburger en groentefrikandel of een Indiase rode curry maaltijd met 213 gram groenten. De organisatie is ontstaan vanuit twee-Michelin sterren restaurant &moshik. Hier werkt chef Moshik Roth onder andere aan recepten met de nieuwe groente-ovensnacks. &samhoud food is een organisatie die mensen wil inspireren om meer groente te eten.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Op weg naar gezonde en duurzame voeding

Op weg naar gezonde en duurzame voeding

Op initiatief van Cosun Nutrition Center heeft een rondetafeldiscussie plaatsgevonden over de eiwittransitie. In deze bijeenkomst passeerden diverse onderwerpen de revue, zoals gezondheidseffecten, consumentengedrag en factoren die de transitie belemmeren.

Column | De Mac

Column | De Mac

Je kunt het ontmoedigen, of zelfs verbieden, maar dat helpt niet. Een puber gaat nou eenmaal naar ‘de Mac’. Zo komt het dat ik met mijn puberzoon bij de Mcbalie sta om iets te eten te bestellen. Wél op een hele bijzondere plek: hartje Manhattan in New York City.

Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend

Inschrijving Gezonde Smikkelweken voor BSO’s geopend

De inschrijving voor de 3e editie van de Gezonde Smikkelweken is van start gegaan. De Gezonde Smikkelweken zijn bedoeld om kinderen van 4 tot 12 jaar op BSO’s bewust te maken van gezond eten. Organisator Stichting Spoony roept BSO’s in Nederland op om aan het begin van de zomervakantie mee te doen met het geheel verzorgde programma vol gezonde en duurzame...