Nederlanders eten weer meer vis

Nederlandse consumenten hebben in 2007 weer meer vis gegeten. Dit meldt het Nederlands Visbureau dat onderzoek door marktonderzoeksbureau GfK liet uitvoeren.

Nederlandse consumenten hebben in 2007 weer meer vis gegeten. Dit meldt het Nederlands Visbureau dat onderzoek door marktonderzoeksbureau GfK liet uitvoeren. At de gemiddelde Nederlander vijf jaar geleden nog 2,5 kilo vis per jaar, het afgelopen jaar was dat 3,4 kilo. In 2007 werd gemiddeld rond 30 euro per hoofd van de bevolking aan vis besteed. Motieven om meer vis te gaan eten zijn de gezondheidsaspecten en de toegenomen bekendheid met de bereiding. Bij meer dan 91 procent van de Nederlandse gezinnen komt wel eens vis op tafel (6,5 miljoen gezinnen).


"Het is heel mooi dat zoveel mensen vis eten, alleen wordt het nog te weinig op tafel gezet: gemiddeld twee keer per maand. En dat terwijl de Gezondheidsraad adviseert twee keer per week vis te eten", aldus Mariëtte Vermeer, directeur van het Nederlands Visbureau.


In de toptien van meest gegeten vissoorten (in volume) staat tonijn in blik op plaats een, gevolgd door diepvrieskoolvis en vissticks.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...