Nederlanders willen groenten en fruit uit eigen tuin

attachment-moestuin

Zestig procent van de Nederlanders kiest liever groenten en fruit uit de eigen tuin dan uit de winkel. Dat blijkt uit een Europees consumentenonderzoek dat is uitgevoerd onder 17 landen in opdracht van Bakker, een Europese tuinspecialist die dit jaar haar 70e verjaardag viert.

Aan het onderzoek doen 26760 deelnemers mee, waaronder ruim 2200 Nederlanders.

 

Moestuin

Uit het onderzoek blijkt dat moestuinen niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa geliefd zijn. Volgens het onderzoek van Bakker is de moestuin ‘bezig aan een ware comeback’. Favoriet in Nederland zijn het zelf kweken en telen van aardbeien (60%), kruiden (50%) en tomaten (43%). 10% van de Nederlanders vindt moestuinieren ouderwets.

 

John van Rooijen, product manager van Bakker, merkt de toegenomen belangstelling voor de moestuin ook aan de verkoopcijfers. ‘We signaleren de laatste tijd een stijging in de verkoop van moestuinproducten. Daar spelen we op in door het assortiment zaden, kweekbenodigdheden en overige producten voor de moestuin uit te blijven breiden.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Groentecongres: oplossingen voor meer groenteconsumptie

Moestuin uittekenen met de Moestuin Planner

Lees ook
Inkijkje in de voedselproductie van Nederland in VPRO Tegenlicht

Inkijkje in de voedselproductie van Nederland in VPRO Tegenlicht

Nederland is de op één na grootste voedselexporteur ter wereld, net na de Verenigde Staten. Ons land produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. Fotojournalist Kadir van Lohuizen geeft in VPRO Tegenlicht een inkijkje in de voedselindustrie en laat zien wat de rol van Nederland is in het wereldwijde voedselsysteem.

Voeding in de media - week 39

Voeding in de media - week 39

Resultaat Wetsvoorstel elektronishe gegevensuitwisseling in de zorg, waarneming van smaak door baby’s in de baarmoeder en circulaire systemen tegen hongersnood. Dit lazen we deze week in de media over voeding.

De echte (meer)waarde van appels en ander fruit

De echte (meer)waarde van appels en ander fruit

De lokale fruitteelt heeft het zwaar. Nieuwe toepassingen kunnen een flinke boost betekenen. Jerome Hendriks, hoogleraar neuroimmonologie, bestudeert gezondheidsbevorderende stoffen in appels. Een daarvan, florentine, springt eruit.

Niets meer missen over voeding?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief