Nederlanders willen groenten en fruit uit eigen tuin

attachment-moestuin

Zestig procent van de Nederlanders kiest liever groenten en fruit uit de eigen tuin dan uit de winkel. Dat blijkt uit een Europees consumentenonderzoek dat is uitgevoerd onder 17 landen in opdracht van Bakker, een Europese tuinspecialist die dit jaar haar 70e verjaardag viert.

Aan het onderzoek doen 26760 deelnemers mee, waaronder ruim 2200 Nederlanders.

 

Moestuin

Uit het onderzoek blijkt dat moestuinen niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa geliefd zijn. Volgens het onderzoek van Bakker is de moestuin ‘bezig aan een ware comeback’. Favoriet in Nederland zijn het zelf kweken en telen van aardbeien (60%), kruiden (50%) en tomaten (43%). 10% van de Nederlanders vindt moestuinieren ouderwets.

 

John van Rooijen, product manager van Bakker, merkt de toegenomen belangstelling voor de moestuin ook aan de verkoopcijfers. ‘We signaleren de laatste tijd een stijging in de verkoop van moestuinproducten. Daar spelen we op in door het assortiment zaden, kweekbenodigdheden en overige producten voor de moestuin uit te blijven breiden.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Groentecongres: oplossingen voor meer groenteconsumptie

Moestuin uittekenen met de Moestuin Planner

Lees ook
Nieuwe commissie moet voedselverspilling tegengaan

Nieuwe commissie moet voedselverspilling tegengaan

Denemarken heeft een voorstel bij de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) ingediend voor een nieuwe commissie. Het doel is om organisaties een tool te bieden waarmee ze op een systematische manier voedselverspilling kunnen verminderen.De Nederlandse Norm (NEN) vraagt Nederlandse stakeholders vóór 15 april om een onderbouwde reactie...

Questionmark: 'Supermarkt, gebruik je macht tegen ontbossing en voor biodiversiteit'

Questionmark: 'Supermarkt, gebruik je macht tegen ontbossing en voor biodiversiteit'

Stichting Questionmark start een landelijk vergelijkingsonderzoek naar de duurzaamheid van Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Dirk, Coop en Ekoplaza. In dit artikel worden aandachtspunten genoemd voor het onderzoek.Met het vergelijkingsonderzoek “Superlijst Groen” maakt Questionmark een ranglijst van supermarkten op basis van hun duurzaamheid. Voor dit...

Wat is de rol van de voedingsindustrie om Nederlanders gezonder te laten eten?

Wat is de rol van de voedingsindustrie om Nederlanders gezonder te laten eten?

Het aantal mensen met overgewicht is in Nederland sinds 1990 met 17 procent gestegen. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door ongezond eetgedrag. In dit artikel een overzicht van zes consequenties voor de voedingsindustrie.De acties komen voort uit het Food-EPI rapport Nederland, uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht en Wageningen University &...