NEMO biedt gezond lunchpakket aan leerlingen

attachment-groente-en-fruit-mand

Vanaf vandaag krijgen leerlingen een gezond lunchpakket aangeboden bij Science Museum NEMO. Het nieuwe lunchpakket bestaat uit een flesje (kraan)water, een vegetarische wrap, knijpfruit, drinkyoghurt en snackgroente.

Het vernieuwde lunchpakket is tot stand gekomen op basis van een onderzoek dat NEMO hield onder ouders, voedingsdeskundigen, docenten, begeleiders en leerlingen van de scholen.

Gezonder aanbod bieden

NEMO is sinds november 2017 aangesloten bij Ondernemers voor een Gezond Amsterdam; een netwerk van ondernemers die kennis en tips uitwisselen voor een gezonder voedingsaanbod . Met het oog hierop, heeft NEMO zijn lunchpakketten voor school(groepen) veranderd.

Het onderzoek dat NEMO hield, omvatte gesprekken, enquêtes, en testdagen met kinderen.

Daarnaast ging het bedrijf gesprekken aan  met ouders, docenten en begeleiders van de scholen, om een beter beeld te krijgen van hoe de nieuwe lunchpakketten eruit moesten gaan zien.

Uit dit onderzoek bleek dat ouders graag groente, fruit en volkorenproducten terug willen zien in de lunchpakketten. Aan de hand van deze resultaten, heeft NEMO samen met voedingsdeskundigen lunchpakketten samengesteld.

Smaak blijft belangrijk

Naast dat alle producten gezond moeten zijn, moeten ze ook lekker zijn , volgens NEMO. Vandaar dat het bedrijf de lunch ook op smaak testte bij de scholieren

Gezond restaurant past in de lijn die NEMO wil creëren

De verandering naar het gezonde lunchpakket past bij NEMO’s ambities om het restaurant een gezondere uitstraling te geven. Toch blijft het aanbod aan ongezonde producten bestaan, maar NEMO hoopt dat leerlingen kiezen voor de gezondere keuze. Het bedrijf zal deze ook belichten in het restaurant.

 

"Het is een grote uitdaging", vertelt Martijn van Heemskerck van Beest, Directeur Operatie bij NEMO. "Het eten vers klaar maken kost meer tijd, meer mensen, we hebben een chef-kok in dienst en er zijn ook echt wel eens kinderen teleurgesteld dat we geen gewone patatjes hebben. Maar onze bezoekers zijn erg enthousiast."

 

Het lunchpakket zal 4,50 euro gaan kosten. Daarnaast kunnen de leerlingen hun flesjes gratis laten hervullen met water op het dakplein van NEMO zelf. Ook andere bezoekers kunnen lunchpakketten bestellen, dit kan bij het reserveringspunt dat het museum aanbiedt.

 

 

 

Lees ook
Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Groente-spel helpt kinderen met eetproblemen

Kinderen met eetproblemen kunnen een gezonder eetpatroon ontwikkelen door het doen van groente-spelletjes, zo blijkt uit een pilotstudie.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”