Productnieuws: Nestlé introduceert proteïnereep van Yes met plantaardig eiwit

Nestlé brengt een proteïnereep van het merk Yes op de markt met plantaardige eiwitten. De meeste van dergelijke repen bevatten dierlijke eiwitten.

In de repen zit 10 gram plantaardig eiwit van erwten en noten. Volgens Nestlé geeft dit product consumenten een extra optie als zij op zoek zijn naar plantaardige eiwitalternatieven. Een compromis op smaak en voedzame ingrediënten wordt hierbij niet gemaakt, aldus het Zwitserse concern.

Glutenvrij en vegetarisch

De tussendoortjes zijn verder glutenvrij, vegetarisch en een bron van vezels. Nestlé koos voor erwt als plantaardig eiwit, omdat hier veel eiwit in zit. Bovendien wil Nestlé opvallen in het schap tussen alle andere sportrepen op de markt. Ook smaak speelde een rol in de keuze voor erwteneiwit.

Varianten

De reep komt in augustus op de markt in twee smaken: Amandel, Pinda en Extra pure chocolade en Cashew, Blauwe Bes en Pure chocolade. Ze dragen allebei de Rainforest Alliance certificering vanwege de duurzaam ingekochte cacao. Yes2-A1200x800-300x200

Papieren verpakking

Wat verder opvalt, is de grotendeels papieren verpakking: 87% papiervezel en 13% bestaat uit een op water gebaseerde coating om de veiligheid en houdbaarheid van het product te garanderen.

Nestlé

Nestllé signaleert wel een issue met de verpakking. Papier mag namelijk pas in de papierbak als het 100% papier bevat. De Yes-verpakking komt dus bij het restafval. Nestlé praat met verschillende partijen om toch te bekijken  ie welke recyclemogelijkheden deze verpakking biedt.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Opschuiven naar een meer plantaardig eetpatroon

Opschuiven naar een meer plantaardig eetpatroon

Een verschuiving in ons eetpatroon naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten heeft voordelen voor mens, dier en milieu. De vraag rijst op welke manieren eetpatronen zijn aan te passen. Welke dierlijke producten willen we laten staan, in kleinere porties eten, of vervangen door een alternatief?

Op weg naar gezonde en duurzame voeding

Op weg naar gezonde en duurzame voeding

Op initiatief van Cosun Nutrition Center heeft een rondetafeldiscussie plaatsgevonden over de eiwittransitie. In deze bijeenkomst passeerden diverse onderwerpen de revue, zoals gezondheidseffecten, consumentengedrag en factoren die de transitie belemmeren.

Voeding in de media | week 9-2023

Voeding in de media | week 9-2023

Nederlanders zijn gezonder gaan eten en drinken, Britse supermarkten kampen met ernstige groenten en fruit tekorten en kurkuma blijkt toch minder nuttig te zijn. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.