Nieuwe campagne LeverStijl maakt mensen bewust van risico’s leververvetting

LeverStijl 3d-portal

Naar schatting heeft 1 op de 5 mensen een vette lever. Veel mensen weten dit niet, omdat klachten zich pas in een later stadium voordoen, wat kan leiden tot leveronsteking, leverfalen en leverkanker. De nieuwe campagne LeverStijl wil mensen informeren en aanzetten tot een gezonde leefstijl om dit te voorkomen.

De campagne bestaat uit een 3D-portal, Facebook, Instagram en YouTube. Op de 3D-portal krijgen bezoekers informatie en handvatten van experts om met kleine stappen een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Er wordt informatie geboden over de lever, maar ook laagdrempelige tips en tricks die mensen bewust maken van bijvoorbeeld de aantrekkingskracht van fastfoodketens en de slimme verkooptrucs van de supermarkt. De portal bevat ook video’s met adviezen van een voedingskundige, een gedragsexpert, een leverarts en een leefstijltrainer.

De campagne is een initiatief van SJB Media en wordt mede mogelijk gemaakt door Norgine Pharma B.V.  

Bron: SJB Media

Lees ook
Doe mee met 2diabeat tijdens de Nationale Sportweek

Doe mee met 2diabeat tijdens de Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en bewegen, daar draait de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september om. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2 en dit aantal stijgt hard. 2diabeat wil de opmars van diabetes type 2 stoppen door een gezonde leefstijl te promoten. Sporten en bewegen maken daar...

Kick-off EU-campagne ‘Brood, goed verhaal.’

Kick-off EU-campagne ‘Brood, goed verhaal.’

Op 1 september vond de officiële start plaats van de campagne ‘Brood, goed verhaal. Met graan uit Europa.’ De samenwerking tussen NBC (NL) en Brood en Gezondheid (BE) wordt hiermee met twee jaar verlengd. Na een soft launch op sociale media verscheen het eerste reclamespotje twee weken geleden op televisie.

Onderzoek naar online motivatieprogramma op maat

Onderzoek naar online motivatieprogramma op maat

Juul Coumans ontwikkelde 'MijnLeefstijlCoach', een online programma op maat om mensen te motiveren op langere termijn gezond(er) te eten en/of meer te bewegen. Op donderdag 29 september verdedigt zij haar proefschrift 'MyLifestyleCoach - Development and evaluation of a web-based computer-tailored intervention for diet and physical activity guided by...