Nieuwe website met alle informatie over gezondheid en zorg

attachment-cycling-outdoor-summer-holland-1344809-m

De nieuwe website Volksgezondheidenzorg.info biedt onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over ziekten, gezondheid, zorg en kosten in Nederland. 

Deze nieuwe website zal in de toekomst alle informatie van de websites van Nationaal Kompas Volksgezondheid, Nationale Atlas Volksgezondheid, de Zorgbalans, de Kosten van Ziekten website en Zorggegevens.nl bundelen. Op termijn zullen deze oude sites verdwijnen.

 

Experts

De informatie wordt verzameld en verwerkt door het RIVM, samen met een groot aantal experts van verschillende instituten. Circa 40 onderwerpen zijn inmiddels te zien op Volksgezondheidenzorg.info. De overige onderwerpen worden de komende tijd geleidelijk overgezet naar de nieuwe website.

 

Interactief

Uiteindelijk zal de website via honderden grafieken en kaarten de feiten en cijfers over volksgezondheid en zorg ontsluiten. Deze grafieken en kaarten zijn interactief en bieden de gebruiker de mogelijkheid aanpassingen te maken of de figuren en achterliggende gegevens te downloaden.

 

Informatie

De informatie op de nieuwe website is gebundeld per onderwerp, maar ook via andere wegen bereikbaar, zoals via het kaartenoverzicht en ranglijsten. 

 

'Nederlanders willen geen vitaminen uit pillen'

Meer over
Lees ook
Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...