Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

17 juni 2021 Redactie Food

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.

Technologisering, digitalisering en robotisering zorgen voor snelle en blijvende veranderingen binnen het werk in de levensmiddelenindustrie. Om verzekerd te zijn én blijven van een baan is ‘Leven Lang Ontwikkelen’ voor medewerkers in deze sector cruciaal. Om leren en ontwikkelen in de levensmiddelenindustrie optimaal te stimuleren, ondersteunt Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) bedrijven om hun scholingsbehoefte / ontwikkelbehoefte inzichtelijk te krijgen en hier actief mee aan de slag te gaan

De SLIM-regeling kan ondernemers helpen leren op het werk te stimuleren en hun personeel zich verder laten opleiden en ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming of loopbaanadviezen voor medewerkers.

Voor wie?

Van 1 tot en met 30 juni kunnen samenwerkingsverbanden van ten minste twee mkb-ondernemingen de SLIM-subsidie aanvragen. Zij kunnen maximaal € 500.000 subsidie aanvragen. Per samenwerkingspartner is er maximaal € 200.000 beschikbaar.

Ook is de regeling geopend voor grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- of recreatiesector. Zij kunnen maximaal € 200.000 subsidie aanvragen. Een uitzondering geldt voor landbouwbedrijven, zij kunnen maximaal € 20.000 subsidie aanvragen.

Waarvoor?

Als werkgever kunt u SLIM-subsidie aanvragen voor:

  1. Onderzoek: Een doorlichting van uw onderneming. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een opleidings- of ontwikkelplan, of functieprofielen en het in kaart brengen van de wensen en ambities van medewerkers;
  2. Loopbaanbegeleiding: Loopbaangesprekken en / of individuele coaching van personeel;
  3. Methode: Ontwikkeling of invoering van een methodiek die medewerkers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan een gesprekscyclus, leiderschaps- en teamontwikkeling en visie en beleid op leren en ontwikkelen.
  4. Derde leerweg: Praktijkleerplaatsen binnen uw organisatie voor MBO-certificatie.

Volgend moment

Ondernemers kunnen zich tot 30 juni inschrijven voor de regeling. Later dit jaar komen de kleine mkb-ondernemers opnieuw in aanmerking voor de SLIM-subsidie. Van 1 t/m 30 september 2021 opent het nieuwe tijdvak. 

De SLIM Regeling is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) ondersteunt bedrijven om hun scholingsbehoefte / ontwikkelbehoefte inzichtelijk te krijgen en hier actief mee aan de slag te gaan.

Meer weten over de SLIM subsidie? Of benieuwd wat de SOL voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op via: info@sol-online.nl

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?