Onderzoek SIAL naar toekomst van voedingsmiddelenproductie

sial-makeorg

Gezondheid, transparantie, verantwoord eten, eerlijke prijzen; door de exponentiële groei van de wereldbevolking en het toenemende consumentenbewustzijn, staat de voedingsmiddelenindustrie de komende jaren voor diepgaande veranderingen. Doe mee aan een online consultatie.

In de aanloop tot de SIAL Paris die van 18 t/m 22 oktober plaatsvindt, heeft de SIAL organisatie in samenwerking met het burgerplatform Make.org een wereldwijde peiling of consultatie opgezet, waarin elke foodprofessional mee kan denken en zijn mening geven over het thema:

How can we provide healthy food to an ever-growing population while respecting the environment?

Zusterblad VMT steunt dit initiatief van SIAL en Make.org. Doe ook mee! U kunt zelf voorstellen doen en/of uw mening geven over voorstellen van anderen, via onderstaande plug-in (voorstellen a.u.b. in het Engels). Let op: de consultatie sluit op 29 mei!

Lees ook
Allemaal aan  de blauwe bes? | Trends in onderzoek naar de effecten van voeding op het brein

Allemaal aan de blauwe bes? | Trends in onderzoek naar de effecten van voeding op het brein

Accenten binnen het voedingsonderzoek verschuiven. Daar zijn veel voorbeelden van. Deze trends worden mogelijk gemaakt door ontwikkelingen in aangrenzende wetenschapsgebieden en technologieën. Deskundigen spraken hierover op een bijeenkomst in Baarn over leefstijl, voeding en brein.

Voorspelling experts op Dutch Food Day | Groenten als ontbijt

Voorspelling experts op Dutch Food Day | Groenten als ontbijt

Experts voorspellen voedingsgewoonten voor de toekomst: we gaan op meer momenten per dag groenten eten voor een gezond en duurzaam eetpatroon.

Is dat koekje veilig? | Zelftest voor allergenen in etenswaren

Is dat koekje veilig? | Zelftest voor allergenen in etenswaren

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een zelftest ontwikkeld waarmee consumenten in de toekomst thuis voedings­producten kunnen testen op allergenen.