Onderzoek SIAL naar toekomst van voedingsmiddelenproductie

sial-makeorg

Gezondheid, transparantie, verantwoord eten, eerlijke prijzen; door de exponentiële groei van de wereldbevolking en het toenemende consumentenbewustzijn, staat de voedingsmiddelenindustrie de komende jaren voor diepgaande veranderingen. Doe mee aan een online consultatie.

In de aanloop tot de SIAL Paris die van 18 t/m 22 oktober plaatsvindt, heeft de SIAL organisatie in samenwerking met het burgerplatform Make.org een wereldwijde peiling of consultatie opgezet, waarin elke foodprofessional mee kan denken en zijn mening geven over het thema:

How can we provide healthy food to an ever-growing population while respecting the environment?

Zusterblad VMT steunt dit initiatief van SIAL en Make.org. Doe ook mee! U kunt zelf voorstellen doen en/of uw mening geven over voorstellen van anderen, via onderstaande plug-in (voorstellen a.u.b. in het Engels). Let op: de consultatie sluit op 29 mei!

Lees ook
Prof. Jaap Seidell keynote speaker op Food Technology

Prof. Jaap Seidell keynote speaker op Food Technology

Ons voedselsysteem barst uit zijn voegen. Om iets te veranderen hebben we een krachtig en samenhangend overheidsbeleid nodig, de consument kan het niet alleen. Daarover vertelt prof. Jaap Seidell als keynote speaker op dag 2 van Food Technology.

Save the date - 1 december | 4e editie Health, Food & Technology Event

Save the date - 1 december | 4e editie Health, Food & Technology Event

BEDRIJFSINFORMATIE | Staat 1 december 2021 ook al omcirkeld in jouw agenda voor het Health, Food & Technology Event?

RIDLV: “Voedselsysteem moet drievoudig gezond worden”

RIDLV: “Voedselsysteem moet drievoudig gezond worden”

De Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding (RIDLV) heeft een rapport uitgebracht waarin de leden een meervoudige aanpak aanbevelen voor de verschillende crises waaraan ons voedselsysteem bijdraagt: de klimaatcrisis, biodiversiteit, chronische welvaartsziekten en de vertrouwenscrisis bij de boeren. Gezondheid staat daarbij voorop.