Online cursus voor zorgmedewerkers over eten en drinken

FrieslandCampina Foodservice heeft een nieuwe cursus rond de basiskennis over eten en drinken online gezet. Deze e-learning biedt zorgmedewerkers een brede basiskennis over eten en drinken voor patiënten en cliënten in de zorg.

 ‘Patiënten en cliënten in de zorg hebben iedere dag recht op gezond eten en drinken dat bijdraagt aan hun welbevinden en herstel bevordert’, zegt Karl Buiks, directeur van FrieslandCampina Foodservice. ‘Als bedrijf beschikken wij over veel kennis van gezond eten en drinken. Met de e-learning delen wij actuele kennis en inzichten op het gebied van eten en drinken in de zorg met zorgmedewerkers.’

Geaccrediteerde e-learning

De e-learning wordt gelanceerd vanuit het online platform Voeding in de Zorg dat in april 2016 door FrieslandCampina Foodservice is opgericht. Deze nascholing biedt in 10 modules overzicht van de actuele stand van zaken rond eten en drinken in de zorg.

‘De Basis van Voeding’ is een geaccrediteerde nascholing voor verzorgenden IG en verpleegkundigen niveau 4. De e-learning is geaccrediteerd met 5 punten door het Kwaliteitsregister V&V. De e-learning De Basis van Voeding wordt voor het eerst gepresenteerd op Zorgtotaal in de Jaarbeurs Utrecht van 14 t/m 16 maart.

Voeding in de Zorg

Voeding in de Zorg is een kennisplatform over eten en drinken voor zorgmedewerkers. Door columns, video’s, tips en weetjes deelt Voeding in de Zorg kennis over eten en drinken met zorgmedewerkers.

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

De passie van: NAV-lid Arno Traa

De passie van: NAV-lid Arno Traa

‘Inzet van biomarkers kan blessures voorkomen’, aldus docent Voeding en Diëtetiek Arno Traa.Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen?  ‘Eerder deed ik een opleiding tot fysiotherapeut. Door persoonlijke omstandigheden in het tweede studiejaar moest ik min of meer noodgedwongen stoppen met de opleiding, hoe jammer ik dat ook vond, en besloot ik...

Publicatieprijs NAV naar Anne Wanders met onderzoek plantaardige, onverzadigde vetzuren en glucosemetabolisme

Publicatieprijs NAV naar Anne Wanders met onderzoek plantaardige, onverzadigde vetzuren en glucosemetabolisme

Over de precieze effecten van plantaardige, onverzadigde vetzuren op de stofwisseling zijn er veel vraagtekens, maar antwoorden zijn des te interessanter nu er steeds meer mensen plantaardig gaan eten. Samen met collega-onderzoekers zette Anne Wanders de data op een rijtje en won er de NAV publicatieprijs 2019/2020 mee. De nummers twee en drie gaan...