Online cursus voor zorgmedewerkers over eten en drinken

FrieslandCampina Foodservice heeft een nieuwe cursus rond de basiskennis over eten en drinken online gezet. Deze e-learning biedt zorgmedewerkers een brede basiskennis over eten en drinken voor patiënten en cliënten in de zorg.

 ‘Patiënten en cliënten in de zorg hebben iedere dag recht op gezond eten en drinken dat bijdraagt aan hun welbevinden en herstel bevordert’, zegt Karl Buiks, directeur van FrieslandCampina Foodservice. ‘Als bedrijf beschikken wij over veel kennis van gezond eten en drinken. Met de e-learning delen wij actuele kennis en inzichten op het gebied van eten en drinken in de zorg met zorgmedewerkers.’

Geaccrediteerde e-learning

De e-learning wordt gelanceerd vanuit het online platform Voeding in de Zorg dat in april 2016 door FrieslandCampina Foodservice is opgericht. Deze nascholing biedt in 10 modules overzicht van de actuele stand van zaken rond eten en drinken in de zorg.

‘De Basis van Voeding’ is een geaccrediteerde nascholing voor verzorgenden IG en verpleegkundigen niveau 4. De e-learning is geaccrediteerd met 5 punten door het Kwaliteitsregister V&V. De e-learning De Basis van Voeding wordt voor het eerst gepresenteerd op Zorgtotaal in de Jaarbeurs Utrecht van 14 t/m 16 maart.

Voeding in de Zorg

Voeding in de Zorg is een kennisplatform over eten en drinken voor zorgmedewerkers. Door columns, video’s, tips en weetjes deelt Voeding in de Zorg kennis over eten en drinken met zorgmedewerkers.

Lees ook
Recensie | Is de veldboon het nieuwe soja?

Recensie | Is de veldboon het nieuwe soja?

In oktober organiseerde hogeschool InHolland een webinar over veldbonen als eiwitbron. Zijn de voedingswaarden in orde? En hoe zit het met het economische plaatje? Experts Peter Voshol en Fred van der Velde legden het uit in een boeiend college dat me aan het denken heeft gezet.

Thema-attractie over voedsel opent in 2023

Thema-attractie over voedsel opent in 2023

Eind 2023 opent in Ede de World Food Center Experience, Nederlands eerste thema-attractie over voedsel. In de WFC Experience ontdek je de complete wereld achter je eten op een leerzame, interactieve manier.

Jongeren voor jongeren

Jongeren voor jongeren

De Food Boost Challenge wil Nederlandse jongeren tussen 12 en 20 jaar verleiden tot het eten van meer groente en fruit.