Online event: De dilemma's van duurzaam eten

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash (1)

Beeld: Volodymyr Hryshchenko via Unsplash

Op donderdag 20 mei vindt de tweede Food Inspiration Session plaats. Tijdens deze online bijeenkomst, georganiseerd door Nutrimedia en Fix13, spreken verschillende experts over de dilemma's van duurzaam eten.

Duurzaamheid is, zeker wat betreft voeding, een veelbesproken onderwerp. Maar wat is duurzaam eten eigenlijk? "Het gaat vooral over evenwicht tussen mens, milieu en economie én het minder uitputten van de aarde", schrijft de organisatie. "Hoe houden we het overzicht en de focus? En in hoeverre is duurzaam ook gezond? Dát is waar we het over hebben tijdens deze 2e Food Inspiration Session."

Debora van Zee, consultant bij Food2future, zal het hebben over hoe de gangbare manier van voedselvoorziening niet houdbaar is. Ook wordt er gepraat over hoe duurzaam en gezond niet altijd samen gaan, met aan het woord Pieter van 't Veer, hoogleraar Nutrition, Public Health and Sustainability at Division of Human Nutrition bij Wageningen University & Research. Loes van der Meulen, chef SRV-wagen De Blauwe Tomaat, bespreekt prioriteiten: "Duurzaam? Zorg eerst voor gezond voedsel voor iedereen!" is de titel van haar talk. Tot slot praat Stephan Peters, manager Voeding en Gezondheid van de Nederlandse Zuivel Organisatie, over de kosten en baten van een duurzame voedseltransitie.

Organisatoren Suzan Tuinier (Nutrimedia) en Ivonne Pappot (Fix13) begeleiden de interactieve sessies. Het online event op 20 mei duurt van 16:00 uur tot 17:30 en kost €29,50. Maar informatie en tickets vind je via fix13.nl/2de-food-inspiration-session.

Lees ook
Lidl aan de slag met Eco-Score

Lidl aan de slag met Eco-Score

Na de Belgische supermarktketen Colruyt waagt ook de Duitse discounter Lidl zich aan de 'Eco-Score'. Een nieuw label dat consumenten wil helpen in één oogopslag een duurzame keuze te maken.

Matchmaking event koppelt tientallen food-bedrijven en start-ups

Matchmaking event koppelt tientallen food-bedrijven en start-ups

Innovatieplatform Brave New Food noemt het eerste Matchmaking Event een succes. Tientallen start-ups gingen virtuaal aan tafel bij gevestigde food-bedrijven voor 130 matchmaking gesprekken en ruim 400 speeddates.

Voedselveiligheid, duurzaamheid en voedselzekerheid varen wel bij pandemie

Voedselveiligheid, duurzaamheid en voedselzekerheid varen wel bij pandemie

De lockdown heeft geleid tot verschillende innovaties in de voedingssector, zegt een groep onderzoekers van instituten wereldwijd in een recent gepubliceerd wetenschappelijk overzichtsartikel. Volgens de onderzoekers zijn vier gebieden beïnvloed door de coronacrisis: voedselveiligheid, voedselzekerheid, duurzaamheid en bioactieve stoffen. Binnen deze...