Online event: De dilemma's van duurzaam eten

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash (1)

Beeld: Volodymyr Hryshchenko via Unsplash

Op donderdag 20 mei vindt de tweede Food Inspiration Session plaats. Tijdens deze online bijeenkomst, georganiseerd door Nutrimedia en Fix13, spreken verschillende experts over de dilemma's van duurzaam eten.

Duurzaamheid is, zeker wat betreft voeding, een veelbesproken onderwerp. Maar wat is duurzaam eten eigenlijk? "Het gaat vooral over evenwicht tussen mens, milieu en economie én het minder uitputten van de aarde", schrijft de organisatie. "Hoe houden we het overzicht en de focus? En in hoeverre is duurzaam ook gezond? Dát is waar we het over hebben tijdens deze 2e Food Inspiration Session."

Debora van Zee, consultant bij Food2future, zal het hebben over hoe de gangbare manier van voedselvoorziening niet houdbaar is. Ook wordt er gepraat over hoe duurzaam en gezond niet altijd samen gaan, met aan het woord Pieter van 't Veer, hoogleraar Nutrition, Public Health and Sustainability at Division of Human Nutrition bij Wageningen University & Research. Loes van der Meulen, chef SRV-wagen De Blauwe Tomaat, bespreekt prioriteiten: "Duurzaam? Zorg eerst voor gezond voedsel voor iedereen!" is de titel van haar talk. Tot slot praat Stephan Peters, manager Voeding en Gezondheid van de Nederlandse Zuivel Organisatie, over de kosten en baten van een duurzame voedseltransitie.

Organisatoren Suzan Tuinier (Nutrimedia) en Ivonne Pappot (Fix13) begeleiden de interactieve sessies. Het online event op 20 mei duurt van 16:00 uur tot 17:30 en kost €29,50. Maar informatie en tickets vind je via fix13.nl/2de-food-inspiration-session.

Lees ook
Trending in 2021: stijging groenteconsumptie en duurzame landbouw

Trending in 2021: stijging groenteconsumptie en duurzame landbouw

Innovatiemanager Friek van Helden en Marketing Directeur Lianne Hanenberg van Bonduelle Benelux zien veel positieve ontwikkelingen in de voedingswereld: consumenten willen voor hun gezondheid en het milieu naar een meer plantaardige voeding en raken ervan doordrongen dat de groenteconsumptie echt omhoog moet. ‘Het fijne is’, vindt Hanenberg, ‘dat we...

Trending in 2021: eet plantaardig voor een gezonde toekomst van de aarde

Trending in 2021: eet plantaardig voor een gezonde toekomst van de aarde

Alpro produceert al veertig jaar plantaardige producten op basis van soja, haver, amandel, cashew, kokosnoot, hazelnoot en rijst. Dat ze daarmee op de goede weg zijn, werd vorig jaar weer eens bevestigd met onder meer het omvangrijke rapport van de EAT-Lancet-Commissie.In het rapport van de EAT-Lancet-Commissie wordt uit wetenschappelijk onderzoek geconcludeerd...

Nederlanders besparen 3.565 ton CO2 door het eten van minder vlees

Nederlanders besparen 3.565 ton CO2 door het eten van minder vlees

Nederlanders hebben tijdens de Vega Favorieten-campagne 3.565 ton aan uitstoot van CO2 bespaard door het eten van minder vlees. De campagne liep dit najaar van 26 oktober tot en met 15 november.De besparing blijkt uit onderzoek in opdracht van de Vega Favorieten-campagne door Blonk Consultants. De behaalde CO2-besparing staat gelijk aan meer dan 20...