Online event: De dilemma's van duurzaam eten

volodymyr-hryshchenko-V5vqWC9gyEU-unsplash (1)

Beeld: Volodymyr Hryshchenko via Unsplash

Op donderdag 20 mei vindt de tweede Food Inspiration Session plaats. Tijdens deze online bijeenkomst, georganiseerd door Nutrimedia en Fix13, spreken verschillende experts over de dilemma's van duurzaam eten.

Duurzaamheid is, zeker wat betreft voeding, een veelbesproken onderwerp. Maar wat is duurzaam eten eigenlijk? "Het gaat vooral over evenwicht tussen mens, milieu en economie én het minder uitputten van de aarde", schrijft de organisatie. "Hoe houden we het overzicht en de focus? En in hoeverre is duurzaam ook gezond? Dát is waar we het over hebben tijdens deze 2e Food Inspiration Session."

Debora van Zee, consultant bij Food2future, zal het hebben over hoe de gangbare manier van voedselvoorziening niet houdbaar is. Ook wordt er gepraat over hoe duurzaam en gezond niet altijd samen gaan, met aan het woord Pieter van 't Veer, hoogleraar Nutrition, Public Health and Sustainability at Division of Human Nutrition bij Wageningen University & Research. Loes van der Meulen, chef SRV-wagen De Blauwe Tomaat, bespreekt prioriteiten: "Duurzaam? Zorg eerst voor gezond voedsel voor iedereen!" is de titel van haar talk. Tot slot praat Stephan Peters, manager Voeding en Gezondheid van de Nederlandse Zuivel Organisatie, over de kosten en baten van een duurzame voedseltransitie.

Organisatoren Suzan Tuinier (Nutrimedia) en Ivonne Pappot (Fix13) begeleiden de interactieve sessies. Het online event op 20 mei duurt van 16:00 uur tot 17:30 en kost €29,50. Maar informatie en tickets vind je via fix13.nl/2de-food-inspiration-session.

Lees ook
Dutch Design: groene Camembert op basis van tuinbonen

Dutch Design: groene Camembert op basis van tuinbonen

Nieuwe ontwerpen met eiwitrijke peulvruchten van Hollandse bodem. Dat was het idee achter Food Lab Pulses waarbij een jaar lang een designer aan een primaire landbouwproducent werd gekoppeld. Tijdens de Dutch Design Week, afgelopen week, presenteerden vijf koppels in een webinar hun creaties, van ‘bonenmelk’ tot groene camambert, Fabambert genoemd.Het...

Deze 10 zaken moeten veranderen om voedselverspilling de nek om te draaien

Deze 10 zaken moeten veranderen om voedselverspilling de nek om te draaien

Wageningen Universiteit Food and Biobased Research licht in een rapport 10 kansen toe die voedselverspilling tegen kunnen gaan. De 10 kansrijke prioriteiten van Wageningen Universiteit doelen op het veranderen van wet- en regelgeving rondom het ontstaan en voorkomen van voedselverspilling.Jaarlijks wordt in Nederland naar schatting twee miljoen ton...

Visproducent Princes brengt reis van tonijn met blockchain in beeld voor consument

Visproducent Princes brengt reis van tonijn met blockchain in beeld voor consument

Visproducent Princes gaat met behulp van blockchaintechnologie de consument inzicht geven in de reis van een blik tonijn. Met een QR-code en een nieuw platform checkjevis.nl wordt er gestreefd naar meer transparantie.Hierover schrijft zustervakblad VMT. Meestal als VMT over tonijn schrijft, betreft het geen heel vrolijk nieuws rondom voedselveiligheid....