Online tool matcht consumenten aan passende voedingsexperts

Gezondeten.nl dietist match

Om Nederlanders zo goed mogelijk te begeleiden naar passende hulp op het gebied van een gezonde leefstijl, introduceert Gezondeten.nl een gratis matching tool. Deze online tool matcht consumenten met de voor hen passende voedingsexpert.

Gezondeten.nl deed onderzoek naar de ervaringen van consumenten met zorgverleners. In dat onderzoek geeft 65% van de respondenten aan wel eens een mismatch te hebben gehad tijdens een behandeling bij een diëtist, voedingsdeskundige, gewichtsconsulent en/of leefstijlcoach. Veel genoemde oorzaken hiervoor zijn een verschil in visie, het ontbreken van een klik of resultaat dat uitblijft. Ook geeft 70% van de respondenten aan moeite te hebben met het vinden van een expert die bij ze past. Nederlanders vinden vooral het verschil tussen diverse hulpverleners onduidelijk. “Voor veel mensen is het dus ingewikkeld om een voedingsexpert te vinden die bij ze past. Dit is zorgelijk om te zien”, zegt Martijn Pothof, initiatiefnemer van Gezondeten.nl. “Wij willen dit probleem oplossen en zorgen voor de juiste zorg op de juiste plek.”

Hij licht toe: “Het is onze missie om Nederland gezonder te maken. Onze matching tool maakt het eenvoudig om begeleiding te vinden die perfect aansluit bij de specifieke wensen en behoeftes van de klant.” De tool werkt als volgt. Voedingsexperts maken een profiel aan waarin ze aangeven wat hun aanpak, specialisaties, opleidingen en expertises zijn. Potentiële klanten geven aan wat hun behoeftes en verwachtingen zijn. De behoeftes en verwachtingen van de klant worden vervolgens gematcht met de expertise en specialisaties van de aangesloten experts.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Actieplan tegen gevaarlijk vet

Actieplan tegen gevaarlijk vet

Buikvet heeft inmiddels een enorm slechte reputatie omdat onderzoek heeft uitgewezen dat het het risico op tal van ziekten vergroot. Wat helpt om het vet in de buikholte af te breken?

Lancering digitaal platform voor mensen met overgewicht en obesitas

Lancering digitaal platform voor mensen met overgewicht en obesitas

De Nederlandse Vereniging voor Overgewicht en Obesitas (NVOO) heeft een digitaal platform opgericht voor mensen met overgewicht en obesitas dat op donderdag 1 december 2022 online komt. Het idee van het platform is dat er een community wordt gevormd waarin iedereen, ongeacht de vorm van overgewicht, vertegenwoordigd is.

Budapest Declaration 2022: Recht op voedingszorg voor iedereen

Budapest Declaration 2022: Recht op voedingszorg voor iedereen

Recht op voedingszorg voor alle inwoners van Europa. Dit is waar diëtisten verspreid over heel Europa zich hard voor maken. Zij zijn verenigd in de organisatie EFAD (European Federation of the Associations of Dietians). Op het internationale congres van EFAD in Boedapest, waar vertegenwoordigers van 27 landen aanwezig waren, werd er ingestemd met de...