Online voedingsadvies in woongroepen

attachment-FoodConnect-di-tist-organisatie-2-_cropped-25-446-332-19-33

Inwoners en begeleiders van kleinschalige woongroepen kunnen binnenkort via het webportal Mijn Food Connect alles rondom eten bestellen en hierover persoonlijk advies inwinnen.

Mijn Food Connect is een initiatief van maaltijdservicebedrijf Food Connect.  Het idee voor de oprichting van Mijn Food Connect komt voort uit de stijgende trend die aanduidt dat  steeds meer mensen het belang inzien van gezond en bewust eten. Daarbij hoort volgens Food Connect ook een goed advies.

Twee versies

Om optimaal te kunnen inspelen op de doelgroep zijn er twee versies van de webportal ontwikkeld, een voor bewoners, en een voor begeleiders. ‘Organisaties kunnen daardoor zelf bepalen of begeleiders bij woongroepen de maaltijden en versboodschappen bestellen, of de individuele bewoners aldus Peter Broekhof, Hoofd Verkoop bij Food Connect Maaltijdservice.

Advies

De portal van Food Connect biedt elke dag een keuze uit verschillende soorten vlees of vis, groenten, aardappels, rijst en pasta en sauzen. Over alle maaltijden en boodschappen wordt op de webportal uitgebreide productinformatie gegeven, waaronder over voedingswaarden en allergenen. Wanneer cliënten naast de informatie van de webportal extra informatie over voeding willen, kunnen zij kosteloos in gesprek met de diëtist of hun relatiebeheerder bij Food Connect.

Vodiservice

Ook biedt Food Connect hun klanten de mogelijkheid een traject bij een diëtist te starten. Door samenwerking met diëtistenpraktijk Vodiservice kunnen klanten van Mijn Food Connect via de portal online consulten volgen. Kosten voor dit traject kunnen worden gedeclareerd bij de zorgverzekering van de klant. Woongroepen die zelf over een diëtist beschikken, kunnen deze ook laten koppelen aan Mijn Food Connect.


Lees verder op Voeding Nu online:

Nieuw kennisplatform voor dietisten over glutenvrij en coeliakie

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...