Peiling Voeding Nu: ‘Nieuwe Richtlijnen goede voeding 2015 spreken aan’

attachment-kippenvlees

Wat denken bezoekers van de Voeding Nu-site van de nieuwe Richtlijnen goede voeding die de Gezondheidsraad op 4 november presenteerde? 51 sitebezoekers gaven afgelopen weken hun mening hierover.

63 procent geeft aan het eens te zijn met de nieuwe richtlijnen. Zij zien voldoende grond deze te volgen aangezien ze zijn opgesteld door professionals en wetenschappelijk onderbouwd zijn. 35 procent van de stemmers is het eens met een deel van de adviezen die de Gezondheidsraad geeft. Zij geven aan een deel van de adviezen te volgen en een ander deel niet. 2 procent zegt het oneens te zijn met meerdere adviezen. Zij zien geen reden om de adviezen te volgen.

 

Biobite Nederland BV zegt: ‘Het gaat goed met de adviezen: meer noten, minder vlees, nog minder suiker, zout en verzadigde vetten. Tevreden!’

 

Verbod op kiloknallers

De nieuwe stelling gaat over de vraag of kiloknallers een supermarktverbod zouden moeten krijgen.

 

Volgens PvdA Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers zorgt de druk die supermarkten zetten op een zo laag mogelijke prijs, dat boeren hun dieren op moeten fokken tegen de laagste kosten. Ze zegt dat dit niet alleen slecht is voor de dieren en boeren, maar ook voor de gezondheid van mensen. Lees hier meer over het onderwerp.

 

Stelling: ‘De supermarkten moeten stoppen met het verkopen van vlees voor stuntprijzen’.

 

- Eens, boeren moeten een eerlijke prijs krijgen, dieren een goed leven hebben en de consument verantwoord vlees eten. Hiervoor ben ik bereid een hogere vleesprijs te betalen.

- Oneens, er moet een voordelige optie beschikbaar zijn blijven voor personen met een laag inkomen.

- Beide, ik vind het een mooi streven, maar ik wil eigenlijk niet meer geld gaan uitgeven aan vlees.

Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Dagattracties gaan voor gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit

Dagattracties gaan voor gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit

Tien dagattracties waaronder pretparken, dierentuinen en musea hebben de Ambitie van Gezond Uit ondertekend. Met het initiatief Gezond Uit werkt JOGG samen met dagattracties aan een gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit.Attractiepark Toverland, Avonturenpark Hellendoorn, CORPUS, De Efteling, GaiaZOO, Koninklijke Burgers’ Zoo, NEMO Science Museum,...

Reacties op invoering Nutriscore: van ‘voorzichtig positief’ tot ‘jammer dat het zo lang moet duren’

Reacties op invoering Nutriscore: van ‘voorzichtig positief’ tot ‘jammer dat het zo lang moet duren’

Na lang beraad heeft staatssecretaris Blokhuis gekozen voor Nutriscore als voedselkeuzelogo voor Nederland zoals consumentenorganisaties wilden. Het logo komt echter pas in 2021 op de verpakkingen nadat een groep internationale wetenschappers aanbevelingen heeft gedaan om het te verbeteren. De reacties van de belanghebbenden lopen uiteen.Staatssecretaris...