Picnic stopt met verkoop wegwerpplastic

gHq2dOkg.jpeg

Vanaf 1 september verdwijnen alle plastic wegwerpproducten bij de online supermarkt Picnic.

Met deze stap loopt de supermarkt vooruit op het besluit van het Europees Parlement dat er vanaf 2021 geen plastic wegwerpproducten meer verkocht mogen worden.

Plastic wegwerkbestek (messen, vorken, lepels en eetstokjes), wegwerpborden, rietjes, wattenstaafjes, ballonstokjes, oxo-biologisch afbreekbaar plastic, bewaarbakjes en bekers gemaakt van geëxpandeerd polystyreen zijn vanaf 2021 verboden binnen de EU.

Biologisch afbreekbaar

Picnic vervangt de plastic wegwerpproducten door duurzame, biologisch afbreekbare alternatieven. Deze alternatieven zijn gemaakt van papier, CPLA en bagasse. CPLA is met kalk verrijkte polymelkzuur en is biologisch afbreekbaar. Bagasse is een restmateriaal van suikerriet dat bij het gft-afval kan.

Innoveren

Michiel Muller, medeoprichter van de online supermarkt: “We kregen steeds vaker de vraag van de klant wat er met plastic wegwerpartikelen ging gebeuren. Die feedback van de klanten is ook een belangrijke reden dat we deze producten versneld uit de digitale schappen gaan halen.”

Lees ook
Lidl start als eerste pilot met Eco-Score in Nederland

Lidl start als eerste pilot met Eco-Score in Nederland

Lidl is de eerste supermarkt die in Nederland die start met een pilot op de Eco-Score, het nieuwe label dat consumenten moet helpen in één oogopslag een duurzame keuze te maken.

Koop je, ook online, meer groente en fruit door nudging?

Koop je, ook online, meer groente en fruit door nudging?

Die vraag probeert het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) in samenwerking met supermarktketen Hoogvliet te beantwoorden. In de winkel werken de nudges, maar hoe zit dat online?

“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

“Duurzame voedingspatronen hier, moeten ook rekening houden met een beter milieu daar”

Minder voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong eten kan een weldaad zijn voor het milieu. Maar wat zijn de eventuele milieu-effecten van meer plantaardige voedingsmiddelen?