Plus introduceert calorieënmeter voor frisdranken

attachment-plus-caloriemeter

Supermarktketen Plus introduceert een frisdrank-calorieënmeter. Met de calorieënmeter, een soort stoplichtensysteem, kunnen klanten op een eenvoudige manier een bewuste keuze maken, aldus de supermarktketen.

PLUS ontwikkelde het systeem op basis van gesprekken die werden gevoerd met consumenten, ondernemers, leveranciers en stichtingen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een extern bureau in tien pilotwinkels. Het bureau onderzocht hoe klanten de schapcommunicatie ervaarden. Ze vroegen aan de consumenten die frisdranken kopen, of zij de behoefte hadden om geholpen te worden zodat zij een bewustere aankoop konden doen. Verder werd de kopers gevraagd in hoeverre de schapcommunicatie hulp bood tot de keuze van een bewustere aankoop.

Blauw, geel en rood

De frisdrank calorieënmeter is gebaseerd op de richtlijnen van de Stichting Ik kies Bewust en geeft met de kleuren blauw (0-10 kcal), geel (11-67,5 kcal) en rood (>67,5 kcal) aan hoeveel kilocalorieën een glas frisdrank van 250 ml bevat.

PLUS geeft aan bij succes van de calorieënmeter het systeem in de toekomst wellicht ook toe te passen op andere producten.

Vanaf 30 mei is de calorieënmeter in elke Plus supermarkt te vinden.

PLUS Bruisend Water

Plus voegt daarnaast drie nieuwe calorievrije varianten Bruisend Water toe aan haar assortiment: citroen, munt en komkommer.

Lees ook
RIVM komt met aanvullingen Preventieakkoord

RIVM komt met aanvullingen Preventieakkoord

Eind 2018 werd het Nationaal Preventieakkoord getekend. Begin deze maand kwam het RIVM met tien extra maatregelen om het Preventieakkoord op overgewicht en overmatig alcoholgebruik aan te scherpen. Het Voedingscentrum vraagt het aankomende kabinet hier werk van te maken.

Van langer leven naar zo lang mogelijk gezond leven

Van langer leven naar zo lang mogelijk gezond leven

Wereldwijd worden mensen steeds ouder. De mate waarin individu en samenleving kunnen profiteren van deze extra jaren hangt sterk af van één sleutelfactor: gezondheid. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we wereldwijd gezond ouder worden en voedingsgerelateerde, niet-overdraagbare ziekten worden voorkomen? Een gepersonaliseerde levensloopbenadering als...

Weerstand in verschillende verschijningen

Weerstand in verschillende verschijningen

‘Juist nu is het belangrijk om aandacht te besteden aan leefstijl’, een boodschap die regelmatig terugkomt in deze coronatijd.In een brandbrief aan het kabinet werd recentelijk zelfs opgeroepen om een campagne te starten over het belang van een gezonde leefstijl tijdens deze pandemie (1). Door onder andere gezonder te eten kan de weerstand immers worden...