Positieve effecten voor kankerpatiënten door omega-3-vetzuren

attachment-visoli-weer

Het toevoegen van omega-3-vetzuren aan anti-tumor medicijnen zou ervoor kunnen zorgen dat een behandeling tegen kanker beter werkt en dat de kwaliteit van leven van kankerpatiënten verbeterd.

Dat blijkt uit een studie van de University Hospital of Leicester in het Verenigd Koninkrijk. De studie is gepubliceerd de American Society for Parenteral and Enteral Nutrition (A.S.P.E.N.). De wetenschappers onderzochten vijftig patiënten met vergevorderde kanker in de pancreas.

 

Methode

De patiënten kregen wekelijks 1000 mg gemcitabine. Daarna volgde een inname een vetemulsie verrijkt met omega-3-vetzuren gedurende drie weken met daarna een week rust.

 

Pluspunten

Uit de resultaten blijkt dat deelnemers beter reageerden op de behandeling tegen kanker. De ziekte bleef stabiel, het volume van de levermetastasen verminderde en de kwaliteit van leven verbeterde.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Proefdieronderzoek: ‘Betere opslag van visolie door grote wekelijkse inname’

Lees ook
Vetzuur kan helpen bij het bestrijden van multiple sclerose

Vetzuur kan helpen bij het bestrijden van multiple sclerose

Het ontbreken van een enkelvoudig mono-onverzadigd vetzuur, in het bijzonder oliezuur, zou van invloed kunnen zijn op het ziekteverloop bij multiple sclerose (MS). Dit blijkt uit een onderzoek, gedaan aan de Amerikaanse universiteit van Yale.Multiple sclerose is een afwijkende reactie van het immuunsysteem. Het beschadigt en valt het centrale zenuwstelsel...

Bunge Loders Croklaan introduceert vet voor babyvoeding gelijk aan Chinese moedermelk

Bunge Loders Croklaan introduceert vet voor babyvoeding gelijk aan Chinese moedermelk

Bunge Loders Croklaan lanceert Betapol Select, een ingrediënt voor babyvoeding met dezelfde vetsamenstelling als Chinese moedermelk.Bunge Loders Croklaan, producent van duurzame plantaardige oliën en vetten voor de voedingsmiddelenindustrie, komt met het nieuwe ingrediënt voor babyvoeding naar eigen zeggen dichter bij de standaard van moedermelk.  Chinese...

Effect van zuivelconsumptie op vetzuren in het bloed lastig aan te tonen

Effect van zuivelconsumptie op vetzuren in het bloed lastig aan te tonen

Zuivel bevat hoge concentraties vetzuren die het risico op het ontwikkelen van diabetes of hart- en vaatziekten verlagen. Of het eten van zuivelproducten direct gerelateerd kan worden aan de aanwezigheid van meer van deze vetzuren in het bloed, is echter nog niet duidelijk. Onderzoekers aan het UMC Utrecht trachtten met een interventiestudie deze relatie...