Productnieuws: HAK levert 2,5 miljoenste potje groenten aan Voedselbank

attachment-14-05-28-HAK-levert-25-miljoenste-pot-groenten-aan-de-voedselbanken_cropped-36-446-332-9-7

HAK leverde afgelopen week het 2,5 miljoenste potje groenten aan voedselbanken Nederland. Dit gebeurde bij een voedselbank op locatie in Rotterdam.

Tim Hoogeboom, CEO van HAK, kwam het potje hoogstpersoonlijk overhandigen aan Leo Wijnbelt, voorzitter van voedselbanken Nederland. HAK levert producten aan acht distributiecentra van de voedselbank waaronder groenten als sperziebonen, appelmoes of bietjes, die niet geschikt zijn voor verkoop binnen het HAK-merk door deuken in de deksels of potjes die onvoldoende gevuld zijn. Op deze wijze wordt verspilling tegengegaan en kan HAK een bijdrage leveren aan de groentevoorziening van armere Nederlandse gezinnen.

Voedselpakket

Uit het Europese onderzoek SILC blijkt dat in Nederland 450.000 mensen leven die een keer in de twee dagen geen geld hebben voor een maaltijd met groenten, vlees, vis of een vegetarische vervanger. Voedselbanken Nederland voorziet wekelijks 35.000 gezinnen (85.000 mensen) van een voedselpakket. De voedselbanken streven ernaar elke week een pakket met goede voeding samen te stellen waarin producten uit alle  vakken van de schijf van vijf aanwezig zijn. Dat lukt dikwijls  niet  omdat zij afhankelijk zijn van een wekelijks wisselend aanbod dat zij gratis ontvangen van leveranciers. Voldoende  groenten en fruit zijn lang niet elke week beschikbaar. HAK ondersteunt met de structurele levering van groenten en fruit de doelstelling van Voedselbanken Nederland om huishoudens in financiële nood te ondersteunen.

Lees verder op Voeding Nu online:

Voedselbanken leveren te weinig (gezond) voedsel

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...