Programma #Jeugdimpuls is gezondheidsbevordering 2.0

attachment-School-gezond

De minister van VWS wil extra aandacht besteden aan het bevorderen van een gezonde leefstijl van de jeugd. Het Centrum Gezond Leven, onderdeel van het RIVM, stelde hiervoor het programma #Jeugdimpuls Gezonde Leefstijl op.

#Jeugdimpuls is een driejarig programma en richt zich via scholen en social media op de leefwereld van jongeren. Binnen het programma is aandacht voor de thema’s alcohol, roken, drugs, letselpreventie, voeding, beweging en seksuele gezondheid.

 

Gezonde School

#Jeugdimpuls versterkt bestaande en goedlopende activiteiten die een gezonde leefstijl bij de jeugd bevorderen. Enkele onderdelen van #Jeugdimpuls zijn een Test-je-leefstijl app, een Vignet Gezonde School voor mbo-scholen en een social media-component voor erkende interventies .

 

Primair onderwijs

Ook activiteiten in het primair onderwijs krijgen ondersteuning. Zo komt er een handreiking Gezonde School voor het primair onderwijs. Daarnaast kunnen scholen een beroep doen op financiële middelen of advies op maat.

 

Initiatief

Het Centrum Gezond Leven initieert, coördineert en verzorgt de communicatie. Derde partijen voeren de verschillende activiteiten grotendeels uit.

Meer over
Lees ook
Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat maakt ‘burgers’ voor McDonald’s

Beyond Meat kan binnenkort mogelijk nog een grote fastfoodketen aan zijn klantenbestand toevoegen: McDonald’s. De fabrikant van vleesvervangers heeft een plantaardig alternatief ontwikkeld voor de BLT burgers.Vooralsnog gaat het om een lokale proef in Canada. Bij 28 restaurants in de Canadese provincie Ontario zet McDonald’s een plantaardige burger...