Project Kok in de klas leert basisschoolkinderen over smaak en koken

Kok in de klas

Vanaf deze week gaan zestig professionele koks om een kookles te verzorgen op zestig basisscholen in Nederland, voor het event Kok in de klas. Het event is bedoeld om kinderen te leren over smaak, koken en het koksvak. Ook wil de organisatie kinderen laten kennismaken met meer verschillende soorten groenten en fruit.

Marlies Willemsen-Regelink (WUR): "Bij het koken komt van alles samen. Je proeft, je leert hoe je een wortel of een radijs raspt én hoe je daarmee iets lekkers kan maken. Terwijl de kinderen aan het koken zijn worden ze ook nieuwsgierig naar hoe een radijs groeit." TV-kok Sandra Ysbrandy gaf de aftrap en maakte een regenboogwrap van volkorenwraps met groenten, fruit en yoghurtdressing.

Kok in de klas is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen, een lesprogramma over eten en smaak voor kinderen op de basisschool. Het beleven van voedsel staat in de lessen centraal. De lessen moeten kinderen bevorderen om bewuste, gezonde keuzes te maken. Het Kok in de klas-event is mogelijk gemaakt vanuit het Rijksprogramma jong leren eten en het Voedseleducatie Platform.

Lees hier meer over Kok in de klas. 

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
De rol van de diëtist bij kinderobesitas

De rol van de diëtist bij kinderobesitas

‘Lessen uit de stad: een analyse van de integrale aanpak van overgewicht en obesitas bij kinderen in stedelijke gemeenten’. In dit rapport zijn de beste opties verzameld. Welke rol spelen voedingsprofessionals hierin? Volgens Leonie Barelds en Michelle van Roost is kennis uit de praktijk essentieel.

Campagne ‘Trommel zonder Rommel’ wil gezondere broodtrommels voor scholieren

Campagne ‘Trommel zonder Rommel’ wil gezondere broodtrommels voor scholieren

In de broodtrommels van scholieren zit vaak weinig groente of fruit. Daarom is deze week de campagne ‘Trommel zonder Rommel’ van start gegaan. Met deze campagne willen initiatiefnemers Lidl en Voedingscentrum de lunch van basisschoolkinderen gezonder maken.

GroenteCongres reikt Best Practice Award uit voor meer groenten in de zorg

GroenteCongres reikt Best Practice Award uit voor meer groenten in de zorg

Op 8 september vindt het zesde GroenteCongres plaats met als thema ‘Meer groenten in de zorg’. Tijdens het congres wordt de Best Practice Award 2022 uitgereikt, een award voor producten, concepten of initiatieven die uitdagen tot introductie van gezondere gerechten met meer groenten in de zorg. Ideeën kunnen tot 29 augustus ingestuurd worden.