Project Kok in de klas leert basisschoolkinderen over smaak en koken

Kok in de klas

Vanaf deze week gaan zestig professionele koks om een kookles te verzorgen op zestig basisscholen in Nederland, voor het event Kok in de klas. Het event is bedoeld om kinderen te leren over smaak, koken en het koksvak. Ook wil de organisatie kinderen laten kennismaken met meer verschillende soorten groenten en fruit.

Marlies Willemsen-Regelink (WUR): "Bij het koken komt van alles samen. Je proeft, je leert hoe je een wortel of een radijs raspt én hoe je daarmee iets lekkers kan maken. Terwijl de kinderen aan het koken zijn worden ze ook nieuwsgierig naar hoe een radijs groeit." TV-kok Sandra Ysbrandy gaf de aftrap en maakte een regenboogwrap van volkorenwraps met groenten, fruit en yoghurtdressing.

Kok in de klas is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen, een lesprogramma over eten en smaak voor kinderen op de basisschool. Het beleven van voedsel staat in de lessen centraal. De lessen moeten kinderen bevorderen om bewuste, gezonde keuzes te maken. Het Kok in de klas-event is mogelijk gemaakt vanuit het Rijksprogramma jong leren eten en het Voedseleducatie Platform.

Lees hier meer over Kok in de klas. 

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bijna helft leerkrachten ziet kinderen junkfood eten bij lunch

Bijna helft leerkrachten ziet kinderen junkfood eten bij lunch

Pointer en DUO Onderzoek & Advies bevroegen leerkrachten en schoolleiders om meer te weten te komen over hoe kinderen eten op school. Waar een groot deel van de kinderen vroeger naar huis ging tussen de middag, blijkt het (kort) lunchen op school inmiddels op grote schaal te zijn toegenomen: 8 op de 10 schoolleiders geven aan dat hun school een continurooster...

Peiling: 44 procent ouders wil broodtrommel inruilen voor gezonde schoollunch

Peiling: 44 procent ouders wil broodtrommel inruilen voor gezonde schoollunch

Een groot deel van de Nederlandse ouders zou best willen dat hun kind op school een gezonde lunch krijgt. Dat blijkt uit een peiling van journalistiek onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV) samen met stichting Ouders & Onderwijs.

Lesprogramma Smaaklessen van WUR opnieuw als effectief beoordeeld

Lesprogramma Smaaklessen van WUR opnieuw als effectief beoordeeld

Het lesprogramma Smaaklessen van Wageningen University & Research is opnieuw erkend door het Centrum Gezond Leven van het RIVM. Het lesprogramma, dat elke vijf jaar wordt beoordeeld op kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit, heeft de erkenning ‘Eerste aanwijzingen voor effectiviteit’ gekregen. De erkenning is verkregen op basis van resultaten uit...