Roadmap voor vegetarische voeding in Topsportrestaurant Papendal

Vegetarische maaltijd_pexels

Dagelijks trainen er ruim 400 sporters op Papendal, maar slechts een kleine groep eet in het Topsportrestaurant vegetarisch. Dat terwijl het aantal flexitariërs sterk toeneemt. Daarom ontwierp sporter Jim Heijnman voor zijn afstudeeropdracht Strategic Product Design aan de TU Delft een roadmap voor het succesvol implementeren van vegetarische voeding in het Topsportrestaurant.

Het doel van de afstudeeropdracht van Jim was om een strategie te ontwerpen voor een succesvol vegetarisch menu in het Topsportrestaurant. Jim deed onderzoek met meer dan honderd sporters die trainen op Papendal. De helft daarvan blijkt open te staan voor het eten van minder vlees, maar sporters geven met name aan dat ze niet weten wat ze moeten eten om al hun benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Jim heeft een roadmap ontworpen richting de Olympische Spelen van 2028 voor het succesvol implementeren van vegetarische voeding in het Topsportrestaurant. Daarbij is het doel om verdere bewustwording en kennis te creëren onder de groep sporters die ervoor open staan minder vlees te eten, bijvoorbeeld door een voedingsworkshop vegetarische voeding, proefpanels en communicatie-uitingen binnen het Topsportrestaurant.

“Vanuit Papendal vinden we het belangrijk om te kijken naar innovatieve mogelijkheden”, zegt Innovatiemanager Sport en Voeding Jeroen Wouters op de website van Papendal. Manager Topsportrestaurant Erik te Velthuis: ‘’Het aantal vegetariërs zal de komende jaren gaan toenemen. En daar moeten we als Topsportrestaurant op anticiperen. Ons keukenteam vindt het een uitdaging om aan de slag te gaan met vegetarische voeding en de juiste hoeveelheid voedingstoffen. Het belangrijkste is dat (vegetarisch) eten simpelweg lekker moet zijn! En daar gaan we voor zorgen’’.

Bron: Papendal.nl

Geen nieuws van Voeding Nu meer missen? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
World Animal Protection roept op tot meer plantaardige kerstdiners

World Animal Protection roept op tot meer plantaardige kerstdiners

Er komen steeds meer vegan restaurants en de supermarktschappen liggen steeds voller met vegaburgers en havermelk, maar tijdens de feestdagen is een plantaardige maaltijd nog niet in trek. Meer dan 80 procent van de Nederlanders eet met kerst vlees, blijkt uit onderzoek door DirectResearch in opdracht van World Animal Protection. De organisatie wil...

Nederlandse Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

Nederlandse Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

De Nationale Week Zonder Vlees wordt vanaf 2023 Europees uitgebreid. Het eerste land dat aan de beurt is in deze uitbreiding is België, in oktober 2023. Na België zullen andere Europese landen volgen.

Dr. Marco Mensink: Beter begrijpen hoe voeding en inspanning werkt

Dr. Marco Mensink: Beter begrijpen hoe voeding en inspanning werkt

Hoe komt het dat Johan Cruijff er in zijn glorietijd veel minder gespierd uitzag dan een profvoetballer vandaag de dag? Niet alleen krachttraining, ook voeding, speelt hierbij een rol. Maar wat is precies het effect? “Begrijpen hoe voeding werkt, dat is wat mij drijft”, zegt Marco Mensink, universitair docent aan de Wageningen University & Research.