Ruime "meerderheid" vindt bewustwordingsactie Voedingscentrum nuttig

attachment-verleidmeniet

Afgelopen december konden de lezers van Voeding Nu aangeven wat ze van de bewustwordingsactie ‘Verleid me Niet’ van het Voedingscentrum vonden. Tachtig procent van de stemmers was het eens met deze stelling en koos voor de optie: ‘De actie Verleid me Niet van het Voedingscentrum is nuttig. Het maakt de consument bewust van de ongezonde verleidingen onderweg.’

Twee lezers kozen voor het andere antwoord: ‘De actie Verleid me Niet van het Voedingscentrum is betuttelend en zonde van het geld’. In totaal brachten 20 mensen hun stem uit.

 

Stelling van januari

De eerste stelling van 2015 gaat over afvallen en de druk van de samenleving. Uit onderzoek in opdracht van Weight Watchers bleek dat 79 procent van de Nederlandse vrouwen het gevoel heeft dat de samenleving van hen eist dat ze slank zijn. Hoe ervaart u dit?

 

Lees verder op Voeding Nu online

Groot deel van de Nederlandse vrouwen voelt druk om slank te zijn

Lees ook
Presentatie en aanbod werkt door

Presentatie en aanbod werkt door

Als een straat brandschoon is, gooien mensen minder snel afval op straat, omdat afval laten slingeren blijkbaar niet normaal is in die omgeving. Zo kan de fysieke inrichting van onze voedselomgeving, zoals veel vegetarische producten in de supermarkt, ook mensen laten denken dat een bepaalde keuze of gedrag de sociale norm is. Dat blijkt uit het promotieonderzoek...

Kijktip: Case study over gedragsverandering, “Why does David Goggins love to suffer?”

Kijktip: Case study over gedragsverandering, “Why does David Goggins love to suffer?”

Tijdens de zomerperiode deelt de redactie van Voeding Nu elke vrijdag een kijk-, luister- of leestip. Vandaag tippen we de case study van youtuber Kiana Dochtery over wereldberoemd atleet David Goggins.

‘Onder welke omstandigheden zijn nudges effectief en aanvaardbaar?’

‘Onder welke omstandigheden zijn nudges effectief en aanvaardbaar?’

Die vraag onderzocht Laurens van Gestel, die op 2 juli promoveerde bij de Universiteit Utrecht. De sociaal- en gezondheidspsychologie onderzoeker wierp een psychologische blik op wanneer en voor wie nudges effectief en aanvaardbaar zijn.