Salmonella in kalkoen

In ruim een derde van alle kalkoentomen geschikt voor consumptie zit salmonella. Dit blijkt uit onderzoek van de Europese Voedsel en Waren Autoriteit, EFSA.

De EFSA onderzocht tussen 2006 en 2007 Europese kalkoenboerderijen. Ongeveer 30% van de onderzochte boerderijen die vlees verkopen voor menselijke consumptie heeft een infectierisico.

EU-beleid
Het EFSA-onderzoek kan toekomstig EU-beleid beïnvloeden om het aantal salmonellabesmettingen te voorkomen en zo de voedselketen te beschermen tegen besmetting.

Salmonella is de op één na grootste oorzaak van voedselgerelateerde ziektes in Europa. Ongeveer 160.000 Europeanen hadden in 2006 last van salmonella-infecties.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...