Samenwerking Vegetarische Slager en Mora: vegetarische kroket in aantocht

attachment-Cora-van-mora

De Vegetarische Slager en Mora hebben elkaar gevonden. De twee partijen slaan de handen ineen om vegetarische snacks te ontwikkelen. De eerste producten liggen begin volgend jaar in supermarkten, bedrijfskantines, cafetaria’s en horecagelegenheden.

Volgens de Vegetarische Slager zal de vegetarische kroket van Mora nauwelijks van de vleesvariant te onderscheiden zijn. De twee fabrikanten spelen met het partnerschap op het groeiend aantal flexitariërs: mensen die bewust minder vlees eten. Het zou inmiddels gaan om zo’n 75% van de Nederlandse bevolking.

Draadjesvleeskroket

Mora en De Vegetarische Slager ontwikkelden een kroket en bitterbal in de vegetarische ‘draadjesvlees’-variant. Daarmee is het nog niet klaar. Ook een kipkorn in vegetarische vorm is onderweg.

Cora van Mora

Vanaf 2 oktober valt de vegetarische draadjesvleeskroket te verkrijgen bij het restaurant van de Vegetarische Slager: De Vleesch Lobby in Den Haag. Begin 2019 zijn de vegetarische snacks breed verkrijgbaar.

Mora en de Vegetarische Slager zijn van plan samen nog meer snacks te ontwikkelen. Met de slogan ‘proef ‘m en je gelooft het niet’, zullen Cora van Mora en Jaap Korteweg de draadjesvleeskroket gaan promoten.

Wil je meer weten over plantaardige voeding, kom dan naar de bijeenkomst van Voeding Nu op 2 oktober.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena

Gebiedspilot plantaardige eiwitten van start in Altena

De Noord-Brabantse gemeente Altena is het toneel van de eerste Nederlandse gebiedspilot plantaardige eiwitten. Bij supermarkten, scholen en restaurants worden interventies getest om de lokale bevolking te stimuleren vaker de plantaardige voedselkeuze te maken. Lokale ambassadeurs helpen mee door hun favoriete plantaardige product en receptinspiratie...

HAS green academy benoemt Ingeborg Haagsma-Boels als lector Eiwittransitie in Voeding

HAS green academy benoemt Ingeborg Haagsma-Boels als lector Eiwittransitie in Voeding

Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels is sinds 1 januari 2023 de nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding aan HAS green academy. Zij neemt het stokje over van Fred van de Velde. Met haar komst wordt de scope van het lectoraat verbreed tot de ontwikkeling van producten met alternatieve eiwitten voor humane consumptie. Dit betekent dat het lectoraat zich naast...

Week van Snoep Goed daagt Nederlanders opnieuw uit gezond te snacken

Week van Snoep Goed daagt Nederlanders opnieuw uit gezond te snacken

Ruim een kwart van de Nederlanders houdt een negatief gevoel over na het eten van een ongezonde snack. Ondanks dit negatieve gevoel vervangt maar 12 procent van de Nederlanders dagelijks een ongezond tussendoortje voor een gezond alternatief. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Week van Snoep Goed, uitgevoerd door Markteffect. Om Nederlanders bewuster...