SIAL Paris 2022

SIAL Paris_2022

In een tijd van transities, heruitvindingen en wereldwijde sociale verantwoordelijkheid bevestigt SIAL Paris haar ambitie voor de editie van 2022: de voedingssector verenigen rond de grote transformaties in de voedingsmiddelenindustrie. Deze editie vindt plaats van 15 tot en met 19 oktober 2022.

SIAL Paris is ’s werelds grootste ontmoetingsplaats voor de hele drank- en voedselindustrie. Met het in 2020 geïntroduceerde thema ‘Own The Change’ blijft de beurs focussen op evoluties, transformaties en veranderingen. Op deze beurs ontmoeten producten, importeurs, inkopers en retailers, mediaspecialisten en onafhankelijke verenigingen elkaar.

Inspiratie en informatie

Tijdens conferenties, debatten en rondetafelgesprekken kunnen de bezoekers inspiratie op doen, meer leren over de noodzaak van een wereldwijde voedseltransitie, veranderende consumptiegewoonten, en over benaderingen van landbouw en voedselverwerking die meer respect hebben voor het milieu en dieren. Ook presenteren start-ups hun product- en service-innovaties die de komende jaren de markt op zullen komen. De ambitie van de beursorganisatie is om de spelers in de markt te voorzien van informatie van de markten op internationaal niveau en zo exposanten en bezoekers te begeleiden in hun economisch succes.

Own The Change

Zo zal ook in 2022 weer de ‘SIAL Insights’, de Sial Paris Think Tank, exclusieve studies op het gebied van consumentenverwachtingen, productinnovaties, markttrends en out-of-home catering present zijn op de beurs. Daarnaast zullen de SIAL Innovation awards de belangrijkste innovaties belonen die in het voorafgaande jaar aan de beurs op de markt gebracht zijn.

Met het thema ‘Own The Change’ besteed SIAL Paris 2022 veel aandacht aan de productinnovatie. “We zullen altijd moeten eten en daarom zijn de landbouw en de voedingsindustrie sectoren van de toekomst. Echter, de veranderingen die onze sector te wachten staan zijn aanzienlijk en de uitdagingen immens. Voedselvoorziening vereist noodzakelijkerwijs innovatie. Het moet rekening houden met nieuwe paradigma's: meer produceren terwijl je minder vervuilt, nieuwe bevoorradingsbronnen verkennen, naar meer transparantie gaan", aldus Nicolas Trentesaux, Managing Director van SIAL Network.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Wat wil de bewuste consument nu écht?

Wat wil de bewuste consument nu écht?

Wat zoekt de consument nu écht als het aankomt op duurzame en verantwoorde producten? En vooral: waarvoor is men bereid te betalen? In tijden waarin kritisch naar de uitgaven wordt gekeken, zijn deze vragen relevanter dan ooit.

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Op 22 en 23 november a.s. vindt de tiende Europese editie plaats van Free From Functional & Health Ingredients, foodvakbeurs voor Retail en Food Service professionals. De beurs heeft dit jaar meer dan driehonderd exposanten met gezonde lifestyleproducten, private label en ingrediënten-oplossingen. Ook zijn er drie congresprogramma’s, ruim zestig internationale...

Trends en innovatie op internationale levensmiddelenbeurs Alimentaria

Trends en innovatie op internationale levensmiddelenbeurs Alimentaria

Van 4 tot en met 7 april 2022 wordt in Barcelona de internationale levensmiddelenbeurs Alimentaria gehouden. Zij wordt gehouden in combinatie met de vakbeurs Hostelco, die gewijd is aan de cateringsector.