Skinverpakkingssysteem bekroond

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Tijdens verpakkingsbeurs Interpack ontving de verpakking Darfresh on Tray de PackTheFuture-award 2014 in de categorie Product en Productie.Het verpakkingssysteem minimaliseert folieverlies bij een hoge productiviteit.

Sealed Air Corporation ontwikkelde het vacuümskinverpakkingssysteem in samenwerking met machinefabrikant Mondini. De prijs werd tijdens Interpack toegekend vanuit een gezamenlijk initiatief van de Franse en Duitse associaties voor kunststof en flexibele verpakkingen.

Weinig folie en hoge snelheid

De geperforeerde (kant en klare) tray en Darfresh folie worden door hitte gesealed en wel zodanig op de randen van de folie dat er een minimaal foliegebruik en –afval is. De in de machine geïntegreerde vacuümkleppen zorgen voor 40% hogere verpakkingssnelheid op de lijn, wat een hogere productiviteit betekent bij dezelfde footprint.

Skinverpakking

De Darfresh verpakking vormt een soort tweede huid rond het product, die het gehele oppervlakte van het product afsluit. Hierdoor ontstaat een verlengde houdbaarheidstermijn en minder kans op dripvorming, besmetting en de groei van aërobe bacteriën wordt geremd. Bovendien vindt er bij vers vlees rijping in de verpakking plaats.

De verpakking biedt mogelijkheden voor verhitten onder vacuüm en hogedrukpasteurisatie.

Presentatie in schap

De skinverpakking is verticaal in het schap van de supermarkt te plaatsen en vormt een driedimendionale presentatie van het verpakte product. Darfresh on Tray is eenvoudig te openen en kan worden bedrukt.

Off-line verpakken

Darfresh on Tray is ontwikkeld voor producenten en verpakkers die gebruik willen maken van kant en klare schalen die off-line worden gevuld. Ten opzichte van MAP-verpakkingen is het verpakkingsvolume volgens de fabrikant 30% gereduceerd.

Lees ook op VMTonline:

Op twee manieren koekjes verpakken op een machine

VMT nr. 6 is een special over veilig verpakken. Lees ook:

Zuurstofabsorbers integreren in verpakking

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

Huberts’ Food ontwikkelt ambachtelijk eiwitrijk ijs

In juni presenteerde Huberts’ Food op de Zorgtotaalbeurs hun ambachtelijke eiwitrijke ijs. Hiermee richten de ijsmakers zich op mensen die te weinig eiwitten binnenkrijgen. De reacties waren enthousiast en de eerste grote bestellingen zijn binnen.

Effecten leefstijlinterventie sterker in de praktijk

Effecten leefstijlinterventie sterker in de praktijk

Leidt de combinatie krachttraining en een verhoogde eiwitinname tot verbetering van de spiergezondheid van ouderen? Onderzoekers beantwoordden deze vraag met een volmondig: ‘ja’.

Bewegen en op tijd eten belangrijk voor ouderen

Bewegen en op tijd eten belangrijk voor ouderen

Aan de Leiden Lang Leven Studie doen 420 families mee waarvan de ouders, kinderen, oom en tantes, neven en nichten opvallend oud worden. Hoe komt dat? “Ze boffen met hun genen”, zegt professor Eline Slagboom, hoogleraar en hoofd van de afdeling Moleculaire Epidemiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum.