Skinverpakkingssysteem bekroond

attachment-geen-afbeelding-vmtfood-be

Tijdens verpakkingsbeurs Interpack ontving de verpakking Darfresh on Tray de PackTheFuture-award 2014 in de categorie Product en Productie.Het verpakkingssysteem minimaliseert folieverlies bij een hoge productiviteit.

Sealed Air Corporation ontwikkelde het vacuümskinverpakkingssysteem in samenwerking met machinefabrikant Mondini. De prijs werd tijdens Interpack toegekend vanuit een gezamenlijk initiatief van de Franse en Duitse associaties voor kunststof en flexibele verpakkingen.

Weinig folie en hoge snelheid

De geperforeerde (kant en klare) tray en Darfresh folie worden door hitte gesealed en wel zodanig op de randen van de folie dat er een minimaal foliegebruik en –afval is. De in de machine geïntegreerde vacuümkleppen zorgen voor 40% hogere verpakkingssnelheid op de lijn, wat een hogere productiviteit betekent bij dezelfde footprint.

Skinverpakking

De Darfresh verpakking vormt een soort tweede huid rond het product, die het gehele oppervlakte van het product afsluit. Hierdoor ontstaat een verlengde houdbaarheidstermijn en minder kans op dripvorming, besmetting en de groei van aërobe bacteriën wordt geremd. Bovendien vindt er bij vers vlees rijping in de verpakking plaats.

De verpakking biedt mogelijkheden voor verhitten onder vacuüm en hogedrukpasteurisatie.

Presentatie in schap

De skinverpakking is verticaal in het schap van de supermarkt te plaatsen en vormt een driedimendionale presentatie van het verpakte product. Darfresh on Tray is eenvoudig te openen en kan worden bedrukt.

Off-line verpakken

Darfresh on Tray is ontwikkeld voor producenten en verpakkers die gebruik willen maken van kant en klare schalen die off-line worden gevuld. Ten opzichte van MAP-verpakkingen is het verpakkingsvolume volgens de fabrikant 30% gereduceerd.

Lees ook op VMTonline:

Op twee manieren koekjes verpakken op een machine

VMT nr. 6 is een special over veilig verpakken. Lees ook:

Zuurstofabsorbers integreren in verpakking

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Nieuwe studie over het belang van voedingsoliën en -vetten

Een nieuwe studie van Wageningen University & Research en de Charles University in Praag werpt een nieuw licht op voedingsoliën en -vetten. De studie beschouwt niet alle vetten als slecht voor onze gezondheid, maar benadrukt het belang van vetten in gezonde voeding, vooral voor ondervoede mensen. Ook gaat de studie in op het belang van het maken van...

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

DSM brengt dit jaar nieuw eiwit van canolazaden op de markt

Tijdens het evenement Food Technology vertelt Maartje Franse van DSM tijdens het Kennisplatform Labmanagers over de ontwikkeling van een nieuw eiwit: CanolaPro, gemaakt van canolazade

Provincie Noord-Brabant investeert in versnelling eiwittransitie

Provincie Noord-Brabant investeert in versnelling eiwittransitie

De provincie Noord-Brabant wil vooroplopen bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals kweekvlees, mycoproteïnen of het winnen van eiwitten uit algen of bacteriën. Samen met partners uit het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen richt Brabant daarom een innovatiecoalitie op om deze ontwikkelingen te versnellen. De provincie maakt hier 1,5 miljoen...