‘Snoepautomaten Engelse ziekenhuizen moeten gezonder’

attachment-vending-machine

73% van de ziekenhuizen in Engeland heeft geen richtlijnen voor de snacks in hun snoepautomaten. Hier moet verandering in komen volgens het World Cancer Research Fund (WCRF).

In Schotland en Wales bestaan al vanaf 2008 richtlijnen voor de snoepautomaten in ziekenhuizen. Hier moet 30% van de automaten gevuld zijn met gezondere alternatieven.

World Cancer Research Fund

Het WCRF ondervroeg 110 ziekenhuizen in Engeland over hun richtlijnen omtrent snoepautomaten. 81 ziekenhuizen gaven aan geen richtlijnen te hebben. Elf ziekenhuizen hadden wel richtlijnen en achttien ziekenhuizen lieten weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een beleid.


Gezondere producten

Bij 58% van de ziekenhuizen bevatten de automaten niet voor 30% gezondere producten.

Wel liet 67% weten dat er minstens één gezondere keuze was toegevoegd voor elk producttype.


British Medical Association

Op de conferentie van de British Medical Association (BMA) in juni steunden artsen oproepen om de verkoop van junkfood in ziekenhuizen te verbieden.

Het BMA probeert het ministerie van Volksgezondheid te overtuigen om richtlijnen te introduceren. Ook het Engelse Academy of Medical Royal Colleges heeft eerder dit jaar al gepleit voor een verbod.

Verantwoordelijk

Obesitas is vaak de reden dat mensen in het ziekenhuis komen, zegt Amanda McLean, general manager bij het WCRF. “Ziekenhuizen moeten mensen juist stimuleren om gezonde keuzes te maken. Chocoladerepen, chips en suikerhoudende frisdranken zijn niet geschikt om in ziekenhuizen te verkopen.”


Lees verder op Voeding Nu online:

Artsen met overgewicht letten minder snel op overgewicht patiënten

Meer over
Lees ook
HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

HAK kartrekker in Nutri-Score-karavaan

Groente-en peulvruchtenfabrikant HAK start deze week met het leveren van producten voorzien van het voedselkeuzelogo Nutri-Score. Een korte inventarisatie laat zien dat nagenoeg alle HAK-producten een A krijgen. Van de 81 producten krijgen er slechts drie een B en drie een C, de rest krijgt A.Het is niet heel opvallend dat de groenteproducten erg goed...

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Productnieuws: Meet Jack en Bolscher produceren samen vegan jackfruit producten

Start-up Meet Jack en vleesproducent Bolscher werken per september samen aan de productie en verkoop van vegan jackfruitproducten.Jackfruit is een vrucht die snel groeit, weinig water verbruikt en pesticiden afstoot. Het vruchtvlees van jackfruit is eetbaar en heeft een stevige bite. Meet Jack Meet Jack ontwikkelde de afgelopen twee jaar verschillende...

Wakker Dier opent Liegebeestverkiezing 2019

Wakker Dier opent Liegebeestverkiezing 2019

Wakker Dier nomineert vandaag vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2019. De dierenwelzijnsorganisatie nomineert McDonalds, Milka, Bord Bia, Jumbo en Albert Heijn.Wakker Dier organiseert de Liegebeestverkiezing om misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn tegen te gaan. Anne Hilhorst van Wakker Dier zegt het volgende over de verkiezingen:...