‘Snoepautomaten Engelse ziekenhuizen moeten gezonder’

attachment-vending-machine

73% van de ziekenhuizen in Engeland heeft geen richtlijnen voor de snacks in hun snoepautomaten. Hier moet verandering in komen volgens het World Cancer Research Fund (WCRF).

In Schotland en Wales bestaan al vanaf 2008 richtlijnen voor de snoepautomaten in ziekenhuizen. Hier moet 30% van de automaten gevuld zijn met gezondere alternatieven.

World Cancer Research Fund

Het WCRF ondervroeg 110 ziekenhuizen in Engeland over hun richtlijnen omtrent snoepautomaten. 81 ziekenhuizen gaven aan geen richtlijnen te hebben. Elf ziekenhuizen hadden wel richtlijnen en achttien ziekenhuizen lieten weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een beleid.


Gezondere producten

Bij 58% van de ziekenhuizen bevatten de automaten niet voor 30% gezondere producten.

Wel liet 67% weten dat er minstens één gezondere keuze was toegevoegd voor elk producttype.


British Medical Association

Op de conferentie van de British Medical Association (BMA) in juni steunden artsen oproepen om de verkoop van junkfood in ziekenhuizen te verbieden.

Het BMA probeert het ministerie van Volksgezondheid te overtuigen om richtlijnen te introduceren. Ook het Engelse Academy of Medical Royal Colleges heeft eerder dit jaar al gepleit voor een verbod.

Verantwoordelijk

Obesitas is vaak de reden dat mensen in het ziekenhuis komen, zegt Amanda McLean, general manager bij het WCRF. “Ziekenhuizen moeten mensen juist stimuleren om gezonde keuzes te maken. Chocoladerepen, chips en suikerhoudende frisdranken zijn niet geschikt om in ziekenhuizen te verkopen.”


Lees verder op Voeding Nu online:

Artsen met overgewicht letten minder snel op overgewicht patiënten

Meer over
Lees ook
NAGF: ‘Nudging in de supermarkt stimuleert de verkoop van groenten en fruit’

NAGF: ‘Nudging in de supermarkt stimuleert de verkoop van groenten en fruit’

Nudges om de verkoop van groenten en fruit in supermarkten te stimuleren, hebben een positief effect. Met een paar simpele nudges zijn consumenten aan te sporen om meer groenten en fruit te kopen.Onlangs gaf een Brits onderzoek suggesties voor de inrichting van een gezonde supermarkt. Het Nederlandse Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) voerde...

Omzet vleesvervangers in tweeënhalf jaar 51% gestegen

Omzet vleesvervangers in tweeënhalf jaar 51% gestegen

Een nieuw onderzoek van IRI Nederland laat zien dat de omzet van vleesvervangers sinds 2017 met 51% is gestegen. De omzet van vers vlees daarentegen is gedaald. De omzet van vlees is nog steeds wel het hoogst.De populariteit van vleesvervangers neemt toe. ABN Amro voorspelde eerder dit jaar al dat de vleesvervangermarkt zowel in 2019 als in 2020 met...

App tegen voedselverspilling redt 1 miljoen maaltijden

App tegen voedselverspilling redt 1 miljoen maaltijden

Vandaag redde de Too Good To Go app haar miljoenste maaltijd. De app is op 22 januari 2018 opgericht en zorgde ervoor dat sinds de oprichting een miljoen maaltijden op het bord belandden in plaats van in de vuilnisbak.Inmiddels heeft de app zo’n achthonderdduizend gebruikers en zijn er zo’n tweeduizend locaties aangesloten bij de app. De gebruikers...