‘Sterker lichaam bij mannen door intelligentie’

attachment-dr-e3ecab28514f217694bdfbc243c06041

Een hogere intelligentie bij mannen van middelbare leeftijd leidt er mogelijk toe dat ze beter in vorm blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen bij 2848 Deense mannen in de leeftijd van 48 tot 56 jaar.

Aan het onderzoek deden 2848 mannen mee in de leeftijd van 48 tot 56 jaar. Het onderzoek is recent gepubliceerd in de Journal of Aging and Health.

 

In vorm

Uit het onderzoek blijkt dat sterkere armen, benen en ruggen gemiddeld vaker voorkomen bij mannen die intelligenter zijn. Ook hadden deze mannen een betere balans.

 

Beter begrijpen

Een mogelijke verklaring volgens de onderzoekers zou kunnen zijn dat intelligente mensen informatie over gezondheid beter begrijpen. Daardoor zijn zij beter in staat om bepaalde adviezen beter op te volgen, zoals regelmatig sporten.

 

De onderzoekers vinden dan ook dat interventies voor de volksgezondheid voor iedereen begrijpelijk moeten zijn, zodat op jonge leeftijd immobiliteit kan worden voorkomen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Minder kans op kanker door consumeren groente en fruit

Lees ook
Geen extra behoefte aan B-vitaminen

Geen extra behoefte aan B-vitaminen

Uit Voeding Nu 3: Hoewel vaak wordt gedacht dat de behoefte aan B-vitaminen, waaronder vitamine B12 en foliumzuur, verhoogd is bij een fysiek actieve leefstijl, laat onderzoek onder deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse hiervoor geen aanwijzing zien.

Fit een operatie in

Fit een operatie in

Een operatie en de ziekenhuisopname eromheen zorgen onder meer voor verlies in spiermassa en spierkracht. Ouderen zijn ook in dit opzicht extra kwetsbaar. Kunnen we patiënten beter voorbereiden op de operatie met training en voeding? Bij electieve operaties kan dat. Omdat deze ingepland kunnen worden, is er ruimte om de patiënt een programma aan te...

Fitheid is belangrijker voor een langer leven dan een gezond gewicht

Fitheid is belangrijker voor een langer leven dan een gezond gewicht

Uit Voeding Nu 2: Fitheid, overgewicht en overlijden bij verstandelijk beperkte ouderen Tekst: bewegingswetenschappers dr. Alyt Oppewal & dr. Thessa Hilgenkamp* Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder en hun levensverwachting komt steeds meer in de buurt van die van de algemene bevolking. Dit betekent echter niet...