‘Sterker lichaam bij mannen door intelligentie’

attachment-dr-e3ecab28514f217694bdfbc243c06041

Een hogere intelligentie bij mannen van middelbare leeftijd leidt er mogelijk toe dat ze beter in vorm blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen bij 2848 Deense mannen in de leeftijd van 48 tot 56 jaar.

Aan het onderzoek deden 2848 mannen mee in de leeftijd van 48 tot 56 jaar. Het onderzoek is recent gepubliceerd in de Journal of Aging and Health.

 

In vorm

Uit het onderzoek blijkt dat sterkere armen, benen en ruggen gemiddeld vaker voorkomen bij mannen die intelligenter zijn. Ook hadden deze mannen een betere balans.

 

Beter begrijpen

Een mogelijke verklaring volgens de onderzoekers zou kunnen zijn dat intelligente mensen informatie over gezondheid beter begrijpen. Daardoor zijn zij beter in staat om bepaalde adviezen beter op te volgen, zoals regelmatig sporten.

 

De onderzoekers vinden dan ook dat interventies voor de volksgezondheid voor iedereen begrijpelijk moeten zijn, zodat op jonge leeftijd immobiliteit kan worden voorkomen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Minder kans op kanker door consumeren groente en fruit

Lees ook
Rauwe groente en fruit voor een betere mentale gezondheid

Rauwe groente en fruit voor een betere mentale gezondheid

De combinatie van een goede kwaliteit slaap, lichaamsbeweging en het eten van meer rauwe groente en fruit draagt bij aan een betere mentale gezondheid en welzijn bij jongvolwassenen.Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Otago in Nieuw-Zeeland, gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Psychology. De onderzoekers ondervroegen meer dan...

Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis

Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis

Ook tijdens de tweede golf van de coronacrisis zijn de meeste Nederlanders niet anders gaan eten dan normaal. Wel zijn er kleine veranderingen te zien.Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum, dat zowel werd uitgevoerd in de eerste als tweede golf van de coronacrisis. Ruim 1200 Nederlanders van 18 jaar en ouder deden mee. Ook in...

Aansluiten bij JOGG kosteloos voor alle gemeenten

Aansluiten bij JOGG kosteloos voor alle gemeenten

Gemeenten die nog niet aangesloten zijn bij JOGG Jongeren op Gezond Gewicht, kunnen zich daar nu kosteloos bij aansluiten. Ook voor huidige JOGG-gemeenten wordt de jaarlijkse bijdrage per 1 januari 2021 afgeschaft.Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft dat samen met JOGG besloten. Het afschaffen van de jaarlijkse eigen bijdrage moet ervoor zorgen...