Supermarktketen Jumbo schuift huismerkzuivel onder Beter Leven Keurmerk

attachment-Keurmerk-2

Supermarktketen Jumbo maakt begin 2019 meer schapruimte vrij voor duurzame melkproducten van het Jumbo huismerk. Deze producten hebben het Beter Leven keurmerk en het Planet Proof keurmerk.

Jumbo wil hiermee haar voorloperpositie in duurzame zuivel verder uitbouwen. Het familiebedrijf sprak eerder al de ambitie uit om in 2022 alleen maar duurzame melkproducten te verkopen.

“De introductie van gecertificeerde melkproducten is een belangrijke vervolgstap om onze ambitie te kunnen realiseren. Als voorloper op het gebied van duurzame zuivel willen we zo onze intentie extra kracht bijzetten,” zegt Olaf de Boer, executive director Buying & Merchandising bij Jumbo. De Boer geeft ook aan dat Jumbo met beide keurmerken inspeelt op de behoefte van de klant die steeds meer waarde hecht aan dierenwelzijn.

Planet Proof

Het Planet Proof keurmerk, dat eerder Milieukeur heette, gaat een stap verder dan zijn voorganger. Het Planet Proof keurmerk stelt aanvullende criteria aan dierenwelzijn en weegt ook andere duurzaamheidsaspecten mee, zoals biodiversiteit en klimaat.

Sinds vorig jaar werkt Jumbo nauw samen met Planet Proof voor het aanbod aardappelen, groente en fruit (AGF).

 

Beter Leven keurmerk

Naast het Planet Proof keurmerk komt Jumbo in 2019 samen met de dierenbescherming en ketenpartners met verschillende zuivelproducten. Al deze zuivelproducten zijn van het Jumbo huismerk. Deze producten vallen allemaal onder het nieuwe Beter Leven keurmerk met één ster. Dit heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan, maar stelt nu ook eisen op het gebied van milieu, klimaat en biodiversiteit.

 

“Jumbo is trots op de samenwerking met het Beter Leven keurmerk,” meldt De Boer. “Beter Leven heeft zich afgelopen jaren ruim en breed bewezen als leidraad voor consumenten die waarde hechten aan dierenwelzijn. We juichen het toe dat naast vlees, vleeswaren, snacks en eieren nu ook melkproducten een helder keurmerk krijgen.”

 

Het huidige assortiment met het Beter Leven keurmerk blijft behouden.

 

 

 

Lees ook
BOON introduceert plantaardige worstjes en worstenbroodjes op basis van veldbonen

BOON introduceert plantaardige worstjes en worstenbroodjes op basis van veldbonen

Boon ziet veldbonen als een veelbelovende eiwitbron vanwege zijn voordelige voedingswaarde en duurzame aspecten. De producent van plantaardige producten ontwikkelde met veldbonen twee nieuwe producten, worstjes en worstenbroodjes.In Nederland worden veldbonen vooral als diervoer gebruikt in de vleesindustrie. Door de veldbonen te gebruiken in eindproducten...

Nieuw future farming instituut op Brightlands Campus Greenport Venlo

Nieuw future farming instituut op Brightlands Campus Greenport Venlo

De Universiteit Maastricht richt een nieuw kennisinstituut op: het Brightlands Future Farming Institute. Hiermee wil de Universiteit technologische vernieuwing in de agrifoodsector stimuleren.Het Brightlands Future Farming instituut is een samenwerking tussen onder andere de Universiteit Maastricht, provincie Limburg en (waarschijnlijk) met BASF Vegetable...

Onderzoek naar microplastics in drinkwater nog in kinderschoenen

Onderzoek naar microplastics in drinkwater nog in kinderschoenen

Hoe vaker een plastic fles met plastic dop wordt open- of dichtgedraaid, hoe meer plastic deeltjes in het water, maar vooralsnog is er geen reden voor paniek. Dat zegt Jana Weisser, onderzoeker van de Technische Universiteit in München, die studie doet naar microplastics in eten en drinken.‘De blootstelling van de mens aan microplastic kunnen we vooralsnog...