Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

WUR Symposium Gezonde voeding kinderen

Wageningen Academy organiseert op 17 mei het symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen. Het doel van dit symposium is om vanuit Wageningen University & Research - in samenwerking met externe partners - kennis te delen op de thema’s gezond en duurzaam eten, een gezonde omgeving, voedingsgedrag en gezondheidsinterventies bij kinderen en jongeren. Ook zijn er diverse discussierondes over relevante onderwerpen zoals voedseleducatie en ouderbetrokkenheid.

Het symposium is voor iedereen die betrokken is bij gezonde en duurzame leefstijl en jeugd, in het bijzonder gemeenten, GGD-medewerkers, artsen, diëtisten, beleidsmakers, overheden, onderwijsinstellingen, onderzoekers, coaches, JLE-makelaars, JOGG-regiseurs en het bedrijfsleven.

Het symposium bestaat uit een online onderdeel en een onderdeel op locatie: een mix van lezingen en interactieve sessies. Meer informatie over het symposium, de lezingen of aanmelden is te vinden via deze link.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Week van Snoep Goed daagt Nederlanders opnieuw uit gezond te snacken

Week van Snoep Goed daagt Nederlanders opnieuw uit gezond te snacken

Ruim een kwart van de Nederlanders houdt een negatief gevoel over na het eten van een ongezonde snack. Ondanks dit negatieve gevoel vervangt maar 12 procent van de Nederlanders dagelijks een ongezond tussendoortje voor een gezond alternatief. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Week van Snoep Goed, uitgevoerd door Markteffect. Om Nederlanders bewuster...

Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Horecava, de vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, gaat vandaag van start in Amsterdam RAI. Eén van de belangrijkste thema’s tijdens de beurs van dit jaar is duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met groen ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Onderwerpen zoals eten zonder verspilling, groene innovaties en...

Foodwatch: Te veel pesticiden in fruit voor kinderen

Foodwatch: Te veel pesticiden in fruit voor kinderen

Er zitten te veel pesticiden in fruit dat populair is bij kinderen, zoals mandarijnen en sinaasappelen. Dat concludeert Foodwatch na een analyse van de residu-cijfers van groente en fruit van Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).