Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

WUR Symposium Gezonde voeding kinderen

Wageningen Academy organiseert op 17 mei het symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen. Het doel van dit symposium is om vanuit Wageningen University & Research - in samenwerking met externe partners - kennis te delen op de thema’s gezond en duurzaam eten, een gezonde omgeving, voedingsgedrag en gezondheidsinterventies bij kinderen en jongeren. Ook zijn er diverse discussierondes over relevante onderwerpen zoals voedseleducatie en ouderbetrokkenheid.

Het symposium is voor iedereen die betrokken is bij gezonde en duurzame leefstijl en jeugd, in het bijzonder gemeenten, GGD-medewerkers, artsen, diëtisten, beleidsmakers, overheden, onderwijsinstellingen, onderzoekers, coaches, JLE-makelaars, JOGG-regiseurs en het bedrijfsleven.

Het symposium bestaat uit een online onderdeel en een onderdeel op locatie: een mix van lezingen en interactieve sessies. Meer informatie over het symposium, de lezingen of aanmelden is te vinden via deze link.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kabinet wil kindermarketing voor ongezonde voeding inperken

Kabinet wil kindermarketing voor ongezonde voeding inperken

Om de gezonde keuze makkelijker te maken, wil het kabinet reclames voor ongezonde voeding die gericht zijn op kinderen wettelijk inperken. Staatssecretaris Van Ooijen komt met een wet die kindermarketing voor ongezonde producten moet tegengaan. Voor gezond eten en drinken blijft reclame gericht op kinderen wel toegestaan.

Kan app lager opgeleiden helpen bij gezonde keuze?

Kan app lager opgeleiden helpen bij gezonde keuze?

Voedingsapps zijn booming en kunnen consumenten helpen om gezondere eetkeuzes te maken. Ook mensen met een lage opleiding kunnen hier profijt van hebben. WUR onderzocht waar een voedingsapp aan moet voldoen om ook deze groep consumenten zo goed mogelijk te ondersteunen.

Inspiratiesessie NAPV: Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Inspiratiesessie NAPV: Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk....