Trendwatcher Adjiedj Bakas: revolutie in de voedselindustrie

attachment-Adjiedj-Bakas-future-of-food_cropped-65-446-332-2-71

In zijn nieuwe trendboek ‘The Future of Food’ beschrijft Adjiedj Bakas wat ons te wachten staat op het gebied van doorbraakinnovaties in de voedselindustrie. Volgens Bakas is er een revolutie gaande.

Met zijn boek ‘The Future of Food’ hoopt Bakas de agrarische sector, voedselverwerkers en voedselverkopers te inspireren. “Zowel in de landbouw, veeteelt als voedselindustrie gaan innovaties tot echte doorbraken leiden”, aldus Bakas.

Medicalisering van voedsel

Een lekker hapje dat uit afval wordt gecreëerd of fruit dat vijf dagen langer in het schap van de supermarkt houdbaar is, zijn voorbeelden van innovaties die Bakas beschrijft in zijn boek. De komst van deze nieuwe groente en fruit die in het laboratorium ontwikkeld wordt noemt Bakal de medicalisering van voedsel.

 

Efficiëntie en grootschaligheid

Bakas: “In leegstaande kantoren zal straks op grote schaal stadslandbouw plaatsvinden, dichtbij afnemers en zonder files en transportkosten. Door het gebruiken van Led-techniek zal zonlicht hiervoor niet meer nodig zijn.” Door het hoge tempo aan innovaties denkt Bakas dat er genoeg eten geproduceerd kan worden voor de hele wereldbevolking. Alleen is efficiëntie en grootschaligheid dan noodzaak. Het boek ‘The Future of Food’ verschijnt 25 oktober tijdens het internationale congres Food Valley in Wageningen.

 


 

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...