Twaalfde editie Voedingsgeneeskunde Congres op 20 mei

Voedingsgeneeskunde congres 2022

20 mei vindt de twaalfde editie plaats van het Voedingsgeneeskunde Congres in Expo Houten. Het thema van dit jaar is Op eigen kracht: over zelfherstel, voeding en motivatie.

Welvaartsziekten zijn veelal te wijten aan een verstoord metabolisme. Door insulineresistentie, laaggradige ontstekingen, oxidatieve last of overtollige glycatie. De energie afkomstig van voeding raakt – op celniveau- niet goed verdeeld. Disfunctioneren van de mitochondriën is hiervan een gevolg dat zich bij veel ziektebeelden voordoet.

We kunnen hier een veelheid aan oplossingen voor bedenken, al dan niet gepersonaliseerd, maar zal een patiënt de adviezen wel volgen? Tijdens dit Voedingsgeneeskunde Congres staan therapietrouw en voeding centraal. Hoe zetten we de patiënt aan het roer van zijn eigen herstel? De sleutel ligt immers voor een groot deel in handen van de patiënt zelf. Als behandelaar komt het erop aan de patiënt te coachen om gedragsverandering duurzaam door te voeren.

Het programma omvat interessante keynotes onder voorzitterschap van huisarts Lieneke van de Griendt. Ook zijn er drie series workshops en is er een uitgebreide beurs die de mogelijkheid biedt te netwerken en je te laten informeren over dit onderwerp. De beurs is al geaccrediteerd voor diëtisten.

Tot eind februari zijn de tickets €29,50, daarna is de ticketprijs €35. Meer info over het congres is te vinden op voedingsgeneeskunde.nl/congres.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kookworkshop en lezing door Sandra Bekkari en borstkankerorganisatie Think Pink

Kookworkshop en lezing door Sandra Bekkari en borstkankerorganisatie Think Pink

Gezonde voeding is belangrijk voor iedereen, en dus ook voor borstkankerpatiënten. De Belgische auteur en voedingsdeskundige Sandra Bekkari steunt de lotgenotenwerking van de nationale borstkankerorganisatie Think Pink met een unieke kookworkshop voor 15 lotgenoten én met een lezing over gezonde voeding voor het brede publiek. De kookworkshop (voorbehouden...

Dutch Food Week opent met ‘Voorproeven op de Markt’ in ‘s-Hertogenbosch

Dutch Food Week opent met ‘Voorproeven op de Markt’ in ‘s-Hertogenbosch

Dutch Food Week opent dit jaar op vrijdagmiddag 7 oktober met ‘Voorproeven op de Markt’ in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Boeren, tuinders, telers, vissers en agrifood-organisaties gaan daar het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Diezelfde middag wordt Dutch Food Week formeel geopend met een bijeenkomst...

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Op 22 en 23 november a.s. vindt de tiende Europese editie plaats van Free From Functional & Health Ingredients, foodvakbeurs voor Retail en Food Service professionals. De beurs heeft dit jaar meer dan driehonderd exposanten met gezonde lifestyleproducten, private label en ingrediënten-oplossingen. Ook zijn er drie congresprogramma’s, ruim zestig internationale...