Twee persoonlijk hoogleraren Voeding en gezondheid benoemd door Wageningen

attachment-hoogleraren

Lisette de Groot en Sander Kersten zijn door Wageningen University benoemd tot persoonlijk hoogleraar Voeding en gezondheid.

De benoeming door Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, geldt voor een verlengbare periode van vijf jaar en geeft de onderzoekers meer mogelijkheden om hun vakgebied landelijk en internationaal wetenschappelijk te profileren.

 

Benoeming tot persoonlijk hoogleraar gebeurt op basis van grote verdiensten voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs evenals opmerkelijke persoonlijke kwaliteiten.

 

Lisette de Groot
De Groot maakt deel uit van de afdeling Humane Voeding, waar de onderzoekster tot voor kort nog buitengewoon hoogleraar was. De Groot blijft zich richten op de voeding en gezondheid van de ouder wordende mens. In het bijzonder gaat hierbij de aandacht uit naar voedingsaspecten die van belang zijn voor de functionaliteit op hogere leeftijd, gezien het belang hiervan voor de kwaliteit van leven.

 

Sander Kersten
Kersten maakt ook deel uit van de afdeling Humane Voeding, tot voor kort was de onderzoeker nog universitair hoofddocent. Kersten gaat zich richten op de moleculaire mechanismen van voeding, met speciale aandacht voor de vetstofwisseling. Daarbij gaat de persoonlijk hoogleraar met zijn collega’s onder andere onderzoeken hoe de vetstofwisseling in het lichaam gereguleerd wordt en op welke manier voeding daarop ingrijpt.

Meer over
Lees ook
Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Vertrouwen van klanten in merken na nep-nieuws ongewijzigd

Nep-nieuws over grote merken tast het vertrouwen van klanten in het merk niet aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Yang Cheng van de North Carolina State University.Volgens Cheng is er veel eerder onderzoek verricht naar de reactie van consumenten op nep-nieuws op sociale media, maar er is weinig gekeken naar hoe dit het vertrouwen in merken kan beïnvloeden....

McDonald’s introduceert veggie nuggets

McDonald’s introduceert veggie nuggets

Fastfoodketen McDonald’s biedt haar kip nuggets vanaf deze week ook in een vegetarische variant aan. Met de Veggie Nuggets wil McDonalds’s inspelen op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te consumeren.Dat meldt McDonald’s gisteren. De fastfoodketen zegt te zien dat steeds meer gasten ervoor kiezen om een keertje geen vlees te eten. Veggie...