Tweede commentaarronde Richtlijnen goede voeding 2015 geopend

attachment-Gezondheidsraad

De Gezondheidsraad biedt vanaf vandaag (woensdag 11 februari) tot woensdag 11 maart 2015 de gelegenheid om commentaar te leveren op de achtergronddocumenten die opgesteld zijn ten behoeve van de Richtlijnen goede voeding 2015.

De nieuwe concepten die op de website van de Gezondheidsraad staan betreffen de onderwerpen: alfa-linoleenzuur, dranken met toegevoegde suiker, eieren, noten & zaden, peulvruchten, vlees en voedingscholesterol.  

 

Achtergronddocumenten

In achtergronddocumenten vat de commissie de stand van wetenschap samen over het verband tussen voedingsstoffen,- middelen en –patronen en het risico op veelvoorkomende chronische ziekten. Tot 10 februari stond een eerste serie concepten open voor commentaar, deze gingen over: aardappelen, granen & graanproducten, koffie, thee, vetten & oliën, vitamine- en mineralensupplementen, voedingsvezel en water.

 

Wie commentaar wil leveren, kan dat doen door de procedure te volgen die de Gezondheidsraad op zijn website heeft gezet.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Concept Richtlijnen goede voeding 2015 ter inzage

Lees ook
Voedingscentrum vertaalt voedingsadviezen voor zwangeren naar de praktijk

Voedingscentrum vertaalt voedingsadviezen voor zwangeren naar de praktijk

Het Voedingscentrum vat de voedingsaanbevelingen voor zwangere mensen van de Gezondheidsraad nog eens samen en geeft daarbij voorbeelden hoe je de adviezen in de praktijk kunt brengen met online tools, supplementen en vermijding van bepaalde stoffen. Voeding Nu dook daarbij nog eens de rapporten in voor verduidelijking en aanvulling.

Concept richtlijnen Gezondheidsraad open voor commentaar

Concept richtlijnen Gezondheidsraad open voor commentaar

Gezondheidsdeskundigen kunnen commentaar leveren op de nieuwe voedingsaanbevelingen die de Gezondheidsraad (GR) samenstelde voor mensen met een cardiometabole aandoening, met name diabetes type 2 (DM II).

Interview: Marianne Geleijnse, vicevoorzitter Gezondheidsraad

Interview: Marianne Geleijnse, vicevoorzitter Gezondheidsraad

Voor het eerst in de geschiedenis komt de Gezondheidsraad met speciale voedingsaanbevelingen en voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor zwangere vrouwen. Een van de opvallende punten: zwangeren wordt aanbevolen meer vis te eten dan de algemene bevolking. Prof. dr. Marianne Geleijnse, vicevoorzitter van de Gezondheidsraad is trots: “Het advies...