Tweede commentaarronde Richtlijnen goede voeding 2015 geopend

attachment-Gezondheidsraad

De Gezondheidsraad biedt vanaf vandaag (woensdag 11 februari) tot woensdag 11 maart 2015 de gelegenheid om commentaar te leveren op de achtergronddocumenten die opgesteld zijn ten behoeve van de Richtlijnen goede voeding 2015.

De nieuwe concepten die op de website van de Gezondheidsraad staan betreffen de onderwerpen: alfa-linoleenzuur, dranken met toegevoegde suiker, eieren, noten & zaden, peulvruchten, vlees en voedingscholesterol.  

 

Achtergronddocumenten

In achtergronddocumenten vat de commissie de stand van wetenschap samen over het verband tussen voedingsstoffen,- middelen en –patronen en het risico op veelvoorkomende chronische ziekten. Tot 10 februari stond een eerste serie concepten open voor commentaar, deze gingen over: aardappelen, granen & graanproducten, koffie, thee, vetten & oliën, vitamine- en mineralensupplementen, voedingsvezel en water.

 

Wie commentaar wil leveren, kan dat doen door de procedure te volgen die de Gezondheidsraad op zijn website heeft gezet.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Concept Richtlijnen goede voeding 2015 ter inzage

Lees ook
Gezondheidsraad publiceert voedingsadvies voor zwangeren

Gezondheidsraad publiceert voedingsadvies voor zwangeren

Twee keer per week vis; foliumzuur en vitamine D slikken; en voldoende calcium, jodium en ijzer consumeren. Zo luidt de kern van een serie voedingsaanbevelingen voor zwangeren die de Gezonheidsraad vandaag presenteert.

Blog: (Bijna) diëtist

Blog: (Bijna) diëtist

Wanneer mensen horen dat ik Voeding en Diëtetiek studeer, verandert een etentje vaak spontaan in een impromptu intakegesprek. “Zijn koolhydraten nou goed of slecht?” Zo begint het meestal. Soms wijzen ze naar de pasta op hun bord: “Is dit wel gezond?”

Eiwitnorm ouderen

Eiwitnorm ouderen

Uit Voeding Nu 3: De Gezondheidsraad [1] is in maart 2021 uitgekomen met nieuwe voedingsnormen voor eiwit. Voor volwassenen is de aanbevolen hoeveelheid verhoogd van 0,8 g/kg lichaamsgewicht naar 0,83 g/kg lichaamsgewicht. Hiermee is de aanbevolen hoeveelheid gelijkgetrokken met de aanbevolen hoeveelheid die EFSA [2] hanteert. Voor ouderen zijn er...