Tweede Nationale Groente- en Fruitdag

groente snacks

Op 14 oktober is het Nationale Groente- en Fruitdag. Hierbij worden Nederlanders opgeroepen om rond 16.00 uur tussendoor groenten en fruit te eten en mensen zo te enthousiasmeren om extra groenten en fruit te eten.

De Nationale Groente- en Fruitdag wordt voor de tweede maal gehouden en is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en vindt plaats op 14 oktober. Het thema van dit jaar is ‘Ga voor Kleur Break’. Door een speciale dag aan te wijzen, wil NAGF mensen beter bekend maken met verschillende soorten groenten en fruit en ervoor zorgen dat zij aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komen.

NAGF zoekt nog partners voor de Nationale Groente- en Fruitdag, die zich willen inzetten voor een hogere groente- en fruitconsumptie. Dat kan bijvoorbeeld door deze producten te promoten in de winkel, ze aan te bieden op scholen, sportclubs, in zorginstellingen, of op het werk, of door berichten en groente- en fruitrecepten te delen op social media. In ruil hiervoor krijgen partners een plekje op de partnerwebsite en toegang tot een toolbox met promotiematerialen. Waar mogelijk, zet NAGF partners als concrete voorbeelden in de spotlights. Hiertoe maakt de organisatie voor de gehele dag een (online) programma waarin acties van partners een plek kunnen krijgen.

De Nationale Groente- en Fruitdag is onderdeel van de campagne ‘Geef kleur door’.

Lees ook
Eetbare bushalte opent in Breda

Eetbare bushalte opent in Breda

In Breda vind je tot en met 21 september een eetbare bushalte vol groente en fruit. Het project waarin Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) in samenwerking met partners aandacht vraagt voor de consumptie van meer groente en fruit.

Duurzame diepvriesmaaltijd-leverancier Freasy krijgt investering

Duurzame diepvriesmaaltijd-leverancier Freasy krijgt investering

Freasy, verstrekker van kant-en-klare diepvriesmaaltijden, ontvangt groeikapitaal om de online verkoop verder op te schalen. Het is de eerste investeringsronde voor het Rotterdamse bedrijf.

Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Kan groente in de winkel en op je bord nog verser?

Die vraag proberen Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo met ‘ja’ te beantwoorden in een nieuwe samenwerking, waarin ze met innovatieve oplossingen verse groente langer houdbaar willen maken.