Tweede Nationale Groente- en Fruitdag

groente snacks

Op 14 oktober is het Nationale Groente- en Fruitdag. Hierbij worden Nederlanders opgeroepen om rond 16.00 uur tussendoor groenten en fruit te eten en mensen zo te enthousiasmeren om extra groenten en fruit te eten.

De Nationale Groente- en Fruitdag wordt voor de tweede maal gehouden en is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en vindt plaats op 14 oktober. Het thema van dit jaar is ‘Ga voor Kleur Break’. Door een speciale dag aan te wijzen, wil NAGF mensen beter bekend maken met verschillende soorten groenten en fruit en ervoor zorgen dat zij aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komen.

NAGF zoekt nog partners voor de Nationale Groente- en Fruitdag, die zich willen inzetten voor een hogere groente- en fruitconsumptie. Dat kan bijvoorbeeld door deze producten te promoten in de winkel, ze aan te bieden op scholen, sportclubs, in zorginstellingen, of op het werk, of door berichten en groente- en fruitrecepten te delen op social media. In ruil hiervoor krijgen partners een plekje op de partnerwebsite en toegang tot een toolbox met promotiematerialen. Waar mogelijk, zet NAGF partners als concrete voorbeelden in de spotlights. Hiertoe maakt de organisatie voor de gehele dag een (online) programma waarin acties van partners een plek kunnen krijgen.

De Nationale Groente- en Fruitdag is onderdeel van de campagne ‘Geef kleur door’.

Lees ook
Nederlander wil wel minder snoepen, maar gezond aanbod ontbreekt

Nederlander wil wel minder snoepen, maar gezond aanbod ontbreekt

Tweederde van de Nederlanders wil minder snoepen en snacken of is hier al actief mee bezig, maar gebrek aan gezond aanbod maakt het lastig. Dat blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum.

Jongeren voor jongeren

Jongeren voor jongeren

De Food Boost Challenge wil Nederlandse jongeren tussen 12 en 20 jaar verleiden tot het eten van meer groente en fruit.

Schooltuin, samen eten of koken helpt

Schooltuin, samen eten of koken helpt

Gezond en duurzaam eten is een belangrijk thema voor opgroeiende kinderen en jongeren. Het verdient de voortdurende aandacht, ook op school. De effectiviteit van voedselonderwijs wordt vergroot door kennis te combineren met vaardigheden, zoals eten bereiden, proeven, samen eten of tuinieren in de schooltuin, en het betrekken van ouders hierbij.